В рф продовжуються «чистки» через провал війни в Україні

22.06.2022, 10:32 Переглядів: 2 050

 

Кадрові зміни вищого військового керівництва свідчать про дисфункцію кремля

В РФ нещодавно змінили командувача Повітряно-десантних військ і, можливо, начальника південного військового округу, призначивши нового головнокомандувача окупаційних військ в Україні. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, кадрові «чистки» у вищому військовому командуванні свідчать про тривалу дисфункцію кремля у веденні війни.

Про кадрові зміни в російській армії раніше писали росЗМІ. За їхніми даними, чинний начальник штабу центрального військового округу генерал-полковник Михайло Теплинський замінить нинішнього командувача Повітряно-десантних військ РФ генерал-полковника Андрія Сердюкова. Останнього звільнили за провали в Україні та величезні втрати серед десантників.

Очікується, що незабаром Кремль призначит генерала армії Сергія Суровікіна, який зараз командуває Повітряно-космічними силами, командувачем південного військового округу (ПВО). Це означає, що Суровікін фактично замінить чинного командувача «спецоперації» Олександра Дворнікова.

За даними розслідувачів Bellingcat, Путін планував усунути Дворнікова через його пияцтво та недовіру з боку російських сил. Водночас розслідувачі CIT заявили, що Дворнікова вже замінили й тепер «спецоперацією» керує генерал-полковник Геннадій Жидко, який раніше очолював Військово-політичное управління зс рф.

- Призначення окремого командувача і заміна командувача ПВО в розпал великих бойових дій – радикальний крок, що говорить про серйозні кризи в російському вищому командуванні та, можливо, про «чистку» з боку Кремля. Такі ротації не є діями, вжитими силами, що перебувають на межі великого успіху, та вказують на продовження дисфункції Кремля у веденні війни, – пишуть в ISW.
Теги: війна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх