Продавали неіснуючі ялинки: викрили псевдо-власників онлайн-магазинів

28.01.2022, 15:51 Переглядів: 1 653

 

Після передплати покупців кидали в «чорний список»

28 січня пресцентр поліції Полтавщини повідомив про те, що викрили 23-річних шахраїв, які на сайтах онлайн-магазинів пропонували товари на умовах часткової передоплати або повного розрахунку на банківську карту. В асортименті були різні непродовольчі товари: від наборів інструментів і техніки до новорічних ялинок. Один з них житель Харківщини, а двоє - Полтавщини. Правоохоронці відкрили справи за ч.3 ст.190 ККУ (шахрайство).

Оперативники кіберполіції разом із слідчими відділу розслідування особливо тяжких злочинів з'ясували, що шахрайські інтернет-магазини рекламували через соціальні мережі.

- Щоб уникнути викриття, мобільний номер клієнта спільники одразу після вдалої угоди додавали до «Чорного списку», блокуючи його можливість зв’язатися з продавцем, - повідомив Євген Рогачов, начальник поліції Полтавщини.

Під час обшуків за адресами проживання, поліцейські вилучили комп’ютерну техніку, більше десятка мобільних телефонів, понад пів сотні банківських карток, флеш-накопичувачі, понад десяток сім-карт різних операторів мобільного зв’язку, готівку в національній та іноземній валюті. Одному з фігурантів уже вручили підозру у шахрайстві, іншим готують матеріали для повідомлення про підозру.

Автор: Філіп Мостовий
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх