Напередодні новорічної ночі викрали підприємця з Полтавщини - чоловіка планували вбити (доповнено)

9.01.2022, 07:01 Переглядів: 6 209 Коментарів: 1

 

Завдяки злагодженій роботі вдалося запобігти вбивству

Цинічне, сплановане викрадення з метою вимагання грошей відбулося на Полтавщині. До поліції Полтавщини надійшло повідомлення про те, що напередодні новорічної ночі 55-річний підприємець перестав виходити на зв'язок. Оперативники провели ряд першочергових заходів та встановили, що автомобіль безвісти зниклого потерпілого знаходиться в одному із міст Київської області. Про це повідомила пресслужба Департаменту карного розшуку.

 

Рахунок йшов на хвилини. Завдяки злагодженій роботі працівників Департаменту карного розшуку Нацполіції, управління карного розшуку ГУНП в Полтавській області, слідчих, а також співробітників управління карного розшуку та інших оперативних служб ГУНП у Києві, за силової підтримки спецпризначенців КОРДу вдалося запобігти вбивству.

 

За встановленою інформацією, група осіб з кавказького регіону зазделегідь спланували та підготувались до вчинення жорстокого злочину: придбали надувний човен, трос, гантелі тощо. Викравши чоловіка вони вимагали гроші. Потім планували вбити, а тіло викинути в річку Дніпро, що в місті Києві.

 

Проведеними невідкладними слідчими діями поліцейські встановили місцезнаходження потерпілого і звільнили його. Крім цього вилучили ряд речових доказів, серед яких і транспортний засіб, на якому пересувались зловмисники.

Негідників затримали. Наразі їх дії кваліфікують за статтями 115 (Умисне вбивство), 189 (Вимагання), 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом), 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України, в складі організованої злочинної групи. Досудове розслідування триває, встановлюються інші причетні особи, а також замовники злочину.

Доповнено 

До поліції Полтавщини 1 січня 2022 року, близько 16:00,  за допомогою звернувся 29-річний чоловік, який повідомив, що його 55-річний тесть мав приїхати до нього в гості 31 грудня 2021 року, але так і не доїхав. Заявник також зазначив, що з тестем раптово зник телефонний зв'язок і місце його знаходження родичам невідоме. Поліція одразу розпочала розшук.

Під час проведення першочергових оперативно-розшукових та слідчих дій поліцейським вдалося з'ясувати, що безвісти зниклий чоловік поїхав з дому на власному автомобілі «Субару Форестер». При подальшому відпрацюванні оперативної інформації, працівники карного розшуку та слідчі Полтавщини встановили, що безвісти зниклий 55-річний підприємець 30 грудня 2021 року виїхав автомобілем із Пирятина в напрямку Києва. 

 

- Автомобіль безвісти зниклого пирятинця виявили біля однієї з багатоповерхівок у місті Українка, Київської області. Під час проведення обшуку транспортного засобу, слідчим поліції вилучені документи, що належать зниклому чоловікові та речові докази, що свідчили про ймовірність його викрадення. У подальшому ми отримали оперативну інформацію, що розшукуваного незаконно утримують у одному із будинків Києва. Мною було прийняте рішення про негайне проведення спецоперації зі звільнення чоловіка та затримання осіб, причетних до його викрадення. Як з'ясувалось, пирятинця викрали іноземці, які тривалий час, із застосуванням фізичного насильства, вимагали від нього грошові кошти, а також переписати на їх користь бізнес і нерухоме майно. Наразі двох фігурантів, 1995 та 1986 років народження, затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.  Їм повідомлено  про підозри у вчиненні злочинів та вирішується питання щодо обрання судом запобіжних заходів. Також проводяться оперативно-розшукові заходи щодо встановлення інших осіб, які можуть бути причетні до вчинення цього злочину, - повідомив Євген Рогачов, начальник поліції Полтавщини.

 

За даним фактом слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом Лубенської окружної прокуратури розслідуються кримінальні провадження, відкриті за правовою кваліфікацією статті 14 та частини 2 пункту 3 статті 115 (Замах на умисне вбивство), частини 2 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом), частини 4 статті 189 (Вимагання) та частини 2 статті 146 (Незаконне позбавлення волі) Кримінального кодексу України.  

У разі визнання вини судом фігурантам загрожує від 10-ти до 15-років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.  Особливо тяжкий злочин розкрито працівниками Департаменту карного розшуку Нацполу, спільно з оперативниками й слідчими поліції Полтавщини, за підтримки ряду оперативних підрозділів центрального апарату та ГУНП міста Києва, із залученням спецпідрозділів КОРД (ГУНП м.Київ) та БПОП (ГУНП Полтавщини).  

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

604
10 січня 2022 11:39

Такі оперативні дії поліціянтів заслуговують на найвищу оцінку.

Ще б повідомили дані та статус постраждалого.А то не покидає відчуття,що це нардеп,олігарх або друг зе-шмарклі.


1 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх