З наступного тижня у Кременчуці не можна буде отримати номерні знаки на авто іншого регіону та навпаки

28.03.2021, 11:01 Переглядів: 4 898

 

Віднині державні номерні знаки власники авто отримуватимуть не за пропискою, а за місцем реєстрації

З наступного тижня у Кременчуці не можна буде отримати номерні знаки на авто іншого регіону, а в інших областях - полтавські номери. Про це повідомив «Телеграфу» керівник територіального сервісного центру №5342, Микола Васюта. Державні номерні знаки власники авто отримуватимуть не за пропискою, а за місцем реєстрації, як це було раніше, багато років тому.


А простіше? «ТелеграфЪ» розбирає на прикладі.


Як було раніше...


Обираєш автівку у Києві, їдеш на «оглядини». Якщо все сподобалося, можеш їхати у СЦ у Києві. Проходиш усі процедури і, маючи прописку у Кременчуці, отримуєш номери полтавського регіону - ВІ. Спокійно їдеш додому з автівкою, яка стоїть на обліку на тобі. 


... Як буде зараз


Обираєш автівку у тому ж таки Києві. І якщо сподобалася, то також можеш їхати до СЦ у Києві. Але твоя кременчуцька прописка більше нічого не вирішує. Номери тобі видадуть лише київські - серії КА (або АА).


І тут перед покупцем постає питання: як діяти у цій ситуації. Варіантів декілька:


1. Ставити на облік у Києві, отримувати номери КА, їхати до Кременчука і тут спокійно «кататися» на Київських номерах.

2. Ставити на облік у Києві, отримувати номери КА, повертатися у Кременчук і змінювати місце реєстрації авто на Полтавську область. Обійдеться заміна номерів, техпаспорту і усіх супутніх послуг у 517 гривень. 

3. Оформлювати договір купівлі-продажу у Києві з продавцем, везти автівку і документи у Кременчук та ставити на облік тут. 


Останній варіант виглядає найбільш логічним, якби не одне велике АЛЕ. Але на цьому етапі відкривається непахане поле для шахраїв, які хочуть продати вам автівку з перебитими номерами. І от аби уникнути цього, ми радимо не пошкодувати коштів та часу, та пройди експертизу у експерта-криміналіста у сервісному центрі. Так ви будете впевнені у тому, що ваша нова автівка законна, не у розшуку, і не відправиться на штрафмайданчик, як тільки ви привезете її до Кременчука. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх