У Полтаві діє «таємний» притулок для жінок Кременчука, постраждалих від домашнього насильства

22.03.2021, 18:01 Переглядів: 3 665

 

Найголовніше те, що у притулку не звучать фрази накшталт «сама винна» 

У Полтаві діє «таємний» притулок, який приймає жінок з Кременчука, постраждалих від домашнього насильства. Про це повідомляють у благодійній організації «Світло надії», яка направляє туди містянок. У притулку є все, що потрібно, аби вберегтися від кривдника та почати нове життя, а також не чути фраз на кшталт «сама винна». 


«Місце знаходження притулку зберігається в таємниці і відоме лише спеціалістам служб що направляють туди постраждалих. Кожен хто відвідує притулок підписує документ про нерозголошення. Крім того шанси зустріти випадково кривдника на вулиці зменшуються в рази, оскільки притулок знаходиться в іншому місті. Притулок обладнано броньованими дверима, решітками на вікнах, має три тривожні кнопки, охорона прибуває на місце менше ніж за хвилину!», - написала на своїй сторінці у facebook соціальна працівниця Юлія Єфремова. 


Окрім того жінки можуть отримати допомогу кваліфікованого психолога, який розуміється на проблемах постраждалих, а також безоплатну юридичну допомогу. Притулок має договір з найближчими школою і садочком, куди можуть швидко влаштували дитину, а також договір з центром зайнятості.


Жінок також супроводжують до суду, поліції, допомагають отримати заборонний та обмежувальний припис, відновити документи та отримати безкоштовне лікування у разі потреби. 


Кременчужанок, які потерпають від домашнього насильства, просять звертатися до благодійної організації «Світло надії» за тел. (096) 796 96 30. 

Автор: Юлия Волынская Джерело фото: Julia Jefremova
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх