Затримали чоловіка, якому житель Полтавщини заплатив 20 тисяч гривень за «лікування» сина

10.09.2020, 15:05 Переглядів: 3 736 Коментарів: 1

«Медик» зателефонував до потерпілого та повідомив, що його син перебуває у лікарні після ДТП. На його лікування потрібні гроші, які батько згодом передав

Правоохоронці затримали 28-річного мешканця сусідньої області, який підозрюється у шахрайстві. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Полтавщини.


Потерпілому зателефонував невідомий, який назвався лікарем. «Медик» повідомив, що його син перебуває у медичному закладі і йому терміново потрібні кошти на лікування, оскільки він потрапив у ДТП. Після того, як у потерпілого забрали гроші, він зателефонував синові й зрозумів, що його ошукали.


Обдурений чоловік звернувся до правоохоронців 8 вересня. Згодом правоохоронці встановили та затримали особу, яка ймовірно причетна до вчинення цього кримінального правопорушення. З'ясувалося, що 28-річний чоловік вже мав проблеми із законом. Його затримали.


За фактом вчинення кримінального правопорушення слідчі Лохвицького відділу поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років. Наразі тривають слідчі дії та встановлюється причетність затриманого до вчинення аналогічних злочинів на території області та України.


Щоб не стати жертвою такого виду шахрайства, одразу після подібного дзвінка передзвоніть «потерпілим». Шахраї під будь-яким приводом не даватимуть вам припинити розмову з ними. Так роблять для того, щоб потенційна жертва не змогла оговтатися і перевірити інформацію щодо родичів, що нібито потрапили в біду. Тому щоб не втратити гроші, зробіть один дзвінок людині, яка нібито потрапила в халепу.


Приклад шахрайства «ваш син потрапив в біду» описаний тут: 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

1 088
10 вересня 2020 16:22

Ну и как всегда, от Гл. Диванного экспрете Телеграфа, совет!

Пейте молоко + Витамины для мозгов, и будете Здоровы!


5 3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх