У Кременчуці жінка перерахувала банківським шахраям 40 тисяч гривень

19.05.2020, 12:02 Переглядів: 4 809 Коментарів: 4

Аферисти придумують нові схеми, щоб обікрасти кременчужан

18 травня до поліції звернулася 52-річна жителька Кременчука, в якої обманом поцупили 40 тисяч гривень. Про це повідомили у Кременчуцькому відділі поліції.


Учора вранці до потерпілої зателефонувала жінка, яка назвалася працівником банку. «Працівниця» банку повідомила, що з карткових рахунків кременчужанки намагаються зняти гроші. Для того, щоб не допустити цього, потрібно негайно зняти гроші з карток та перерахувати на мобільний рахунок заявниці. Потерпілу запевнили, що гроші повернуться протягом доби на її карткові рахунки.


Прийшовши додому, остання зателефонувала на гарячу лінію банку, де їй повідомили, що всі гроші, якими вона поповнила той мобільний рахунок, були переведені на банківську картку невідомої особи.


Аби уникнути подібної ситуації, варто спілкуватися з працівниками лише зателефонувавши на офіційний номер гарячої лінії банку. Якщо телефонує особа, називається банківським працівником та повідомляє про проблеми з карткою, передзвоніть на офіційний номер гарячої лінії банку.


Також варто нагадати, що справжні банківські працівники не запитують конфіденційну інформацію щодо картки (пін-коди, секретні слова, CVV-код тощо).

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

0
19 травня 2020 12:14

  Аферисти придумують нові схеми       

Прикалуєтеся? Які нові схеми? Схема одна й та сама - щоб баран або вівця повідомили шахраям дані картки і код\пароль. Поки ти сам їм цього не скажеш ніякі схеми не діють. А по друге, реальним банківським працівникам ваші проблеми з картками , як правило, по барабану. Хрєн вони вам звонитимуть за своєю ініціативою. Звонять вони, коли ти сам проблему піднімаєш або з рекламною метою, а не для того, щоб уберегти ваші кошти. Договір підписував, зобовязався не розголошувати конфіденційну інформацію? То якщо язика розпустив, то банку пох. Поліції. на жаль, теж. Так це працює.


31 2
1 658
19 травня 2020 15:39

Было бы меньше обманутых если бы на карточках автоматически ставили лимит 1000грв в сутки на перевод.А те кто решил купить переводом денег дорогую покупку сам элементарно может увеличить лимит.


4 2
1 088
19 травня 2020 19:22

А всё почему ?!

Да потому-что, люди не пьют Витамины для Мозгов + Молоко!

А зря!


3 2
0
20 травня 2020 08:58

Цитата: Angel737
Было бы меньше обманутых если бы на карточках автоматически ставили лимит 1000грв в сутки на перевод.А те кто решил купить переводом денег дорогую покупку сам элементарно может увеличить лимит.

Так ці остолопи все одно  передадуть шахраям паролі\коди для збільшення ліміту. Якщо людина не розуміє, що не можна стороннім особам передавати дані по картці, то які ліміти її врятують? 


2 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх