На Полтавщині викрили підпільне виробництво медичних стерилізаторів

23.11.2019, 11:00 Переглядів: 2 889 Коментарів: 1

 

Чоловік, який раніше працював на легальному підприємстві з виготовлення медичних стерилізаторів, вирішив заснувати свій незаконний бізнес

У Полтавській області Служба безпеки України блокувала виготовлення та реалізацію контрафактного медичного обладнання. Мова йде про апарати для стерилізації медінвентарю, - йдеться на сайті СБУ.


Підпільний бізнес заснував полтавець. Відомо, що чоловік раніше працював на легальному підприємстві, яке виробляло відповідне обладнання.


Зловмисник зареєстрував кілька комерційних структур для участі у тендерах на постачання обладнання до лікувально-профілактичних закладів. Для перемоги у торгах він використовував підроблений пакет документів на продукцію відомого офіційного виробника стерилізаторів.


Чоловік встиг продати 70 контрафактних стерилізаторів на суму майже 8 мільйонів гривень. Наразі все нелегальне устаткування виводиться з експлуатації, ризику для пацієнтів немає.


Під час обшуків за місцем нелегального виготовлення стерилізаторів правоохоронці вилучили обладнання та компоненти для їх виготовлення, документацію, яка підтверджує постачання контрафактного устаткування до медичних закладів. За фактом умисного введення в обіг на територію України небезпечної до використання продукції фігуранту кримінального провадження оголошено підозру за ч. 1 ст. 227 Кримінального кодексу України.

Автор: Євгенія Каблучка Джерело фото: ssu.gov.ua
Теги: СБУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

0
23 листопада 2019 23:01

Якщо ризиків для паціентів не має, то може треба було людині надати сертифікати і дозвільні документи і нехай би працював?! Чи таким чином він комусь перейшов дорогу? Бо якщо на такий вид обладнання пішли б скарби, упевнений штрафом би не обійшлося, і чолов'яга, мені так здається добре це розумів. І тому робити фуфло було б йому не на користь, тим паче що навички робити таке обладнання в нього були!


6 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх