Автозаводський районний суд знову направив на доопрацювання протокол щодо задавленого цуценяти

29.10.2019, 14:33 Переглядів: 2 479 Коментарів: 2

Адміністративна стаття передбачає відповідальність за насильство над тваринами, яке не призвело до загибелі. По факту маємо мертве щеня

 

Справу щодо задавленого цуценяти знову відправили до поліції на доопрацювання. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.


Нагадаймо, у липні цього року в одному з гаражних кооперативів Кременчука легковик переїхав цуценя. У результаті на водія машини склали протокол за порушення ч.1 с. 89 КУпАП (жорстоке поводження з тваринами).


22 жовтня відбулося перше судове засідання, на якому адвокат особи, що притягується до адмінвідповідальності, клопотав про повернення протоколу до поліції на доопрацювання. Суд задовольнив клопотання.


23 жовтня протокол після доопрацювання знову надійшов до Автозаводського районного суду. Проте справа повернулася не до судді Ліни Обревко, яка ухвалила рішення про повернення протоколу, а до судді Олександра Гусача. Суддя Гусач постановив повернути протокол до поліції для належного оформлення. Причина - попередня постанова не була виконана належним чином.


Диспозиція ч. 1 ст. 89 КУпАП передбачає відповідальність за знущання над тваринами, завдання побоїв або вчинення інших насильницьких дій, що завдали тварині фізичного болю, страждань і не спричинили тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі, залишення тварин напризволяще, у тому числі порушення правил утримання тварин.


Викладена в протоколі серії АПР18 №550323 від 07.10.2019 року фабула взагалі не відображає суть та істотні ознаки складу адміністративного правопорушення відповідно до диспозиції ч.1 ст. 89 КУпАП, йдеться в тексті постанови.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

767
29 жовтня 2019 16:43

Утомили вы уже этим цуценя... Мало их давят по городу? Почему за каждого не бегут "активисты" в суды?


4 6
1 457
29 жовтня 2019 16:48

Цитата: Solenoid
Почему за каждого не бегут "активисты" в суды?
патамушта одно дело сбить случайно, другое специально задавить-а это садизм уже ...вам бы и пешеходов так же давить, что бы не мешали , да?за почти 30 лет за рулем не сбил ни одной собаки или кота, зайцев двоих задавил,да.И одного тяжОлого мотоцикла завалил. 


6 5

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх