Один рік тюрми присудили шахраю, який продав вигаданий надувний басейн за 4 тисячі гривень

14.10.2019, 11:20 Переглядів: 2 170

Обвинувачений використав банківську картку знайомої, яка не була обізнана в шахрайських махінаціях

 

На початку жовтня Ленінський районний суд Полтави виніс вирок неодноразово судимому чоловіку, який порушив ч.2 ст.190 Кримінального кодексу України (Шахрайство).


Схема шахрайства описана в тексті вироку. У лютому 2018 року обвинувачений за допомогою мобільного телефону на сайті «Prom.ua» створив обліковий запис інтернет-магазину під назвою «De-Noir», зазначивши при цьому вигадане місцеперебування. За допомогою створеного облікового запису чоловік розмістив оголошення про продаж за ціною 4007 гривень надувного бесейну-спа «BestWay 54100 Lay-Z-SPA», якого у нього насправді не було. Зображення і опис басейну обвинувачений знайшов в інтернеті.


Зазначив в оголошенні номер мобільного телефону, яким користувався на той час. Також заздалегідь домовився зі своєю знайомою, яка не була обізнана в шахрайській схемі, про використання її банківської карти для переказу грошей.


8 лютого 2018 року після розміщення оголошення обвинуваченому зателефонував покупець, який захотів придбати надувний басейн. Засуджений запропонував потерпілому внести оплату за товар та доставлення на загальну суму 4186 грн на банківську карту знайомої.

12 лютого покупець перерахував 4186 грн на банківську карту. Після цього обвинувачений розпорядився зазначеними грошима на власний розсуд, не відправивши товар.


У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому злочину визнав повністю.


Суд визнав чоловіка винним та призначив покарання у вигляді 1 року позбавлення волі. На підставі ч.1 ст.71 Кримінального кодексу України частково приєднали до покарання за цим вироком невідбуту частину покарання за попереднім вироком від 27 січня 2017 року (тоді чоловіку присудили 3 роки 9 місяців тюрми) Полтавського районного суду Полтавської області. Остаточне покарання - 1 рік 1 місяць.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх