На Полтавщині 850 гривень має заплатити чоловік за використання «липового» водійського посвідчення

17.08.2019, 15:29 Переглядів: 2 840

Чоловік вирішив не чекати 10 років, поки відновлять його право керувати транспортом, та придбав на сайті купівлі-продажу підробне посвідчення

 

Днями Машівський районний суд розглянув справу щодо чоловіка, який використовував підроблений документ. Згідно з текстом вироку, обвинувачений придбав підроблене водійське посвідчення у березні цього року. «Липовий» документ знадобився чоловіку тому, що наприкінці 2018 року його позбавили права керувати транспортними засобами на 10 років.


Чоловік на сайті купівлі-продажу знайшов оголошення про продаж посвідчень водія різних категорій. З продавцем чоловік в усній формі домовився з приводу виготовлення останнім водійського посвідчення, передав в електронному вигляді власні фотокартки. За водійське посвідчення з відмітками на право керування транспортним засобом категорії «В», «С» та «СЕ» обвинувачений сплатив 7500 грн.


З «липою» чоловіка спіймали всередині червня цього року в селі Селещина Машівського району. Водій був нетверезий, його зупинив капітан поліції. Під час перевірки документ викликав підозру, тому його вилучили.


Згідно з висновком експерта, бланк наданого на дослідження посвідчення водія не відповідає аналогічним бланкам документів, які знаходяться в офіційному обігу. У наданому на дослідження документі всі зображення на бланк нанесені струменевим способом з використанням друкарського пристрою з відтворенням кольорового зображення струменевою технологією.


Наприкінці липня між прокурором і підозрюваним укладена угода про визнання винуватості, суд затвердив її. Чоловіка визнали винним за ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та призначили узгоджене покарання у виді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.


942 гривні обвинувачений має заплатити за проведення експертизи. Водійське посвідчення має зберігатися в матеріалах справи.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх