У Полтаві суд відпустив під заставу організатора дитячої порностудії

15.08.2019, 12:31 Переглядів: 2 621 Коментарів: 4

Розмір застави - майже 154 тисячі гривень

 

5 серпня слідчий суддя Октябрського районного суду Полтави розглянула клопотанням про зміну запобіжного заходу підозрюваному у порушенні ч.5 ст. 301 Кримінального кодексу України (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів).


Мова йде про фотографа, який з напарником організував у Києві порностудію, де чоловіки знімали малолітніх та неповнолітніх дітей. Правоохоронці викрили незаконну діяльність наприкінці лютого цього року. Тоді чоловіку оголосили про підозру та обрали міру запобіжного заходу - тримання під вартою.


Наприкінці липня захисник підозрюваного звернувся до слідчого судді з клопотанням про зміну запобіжного заходу. Адвокат просив змінити тримання під вартою на домашній арешт із забороною залишати житло вночі або визначити розмір застави на рівні мінімального, враховуючи сімейний стан підозрюваного. Про це стало відомо з ухвали суду.


У клопотанні захисник посилався на те, що запобіжний захід у вигляді тримання під вартою неодноразово продовжувався, що є неправомірним, адже у даному кримінальному провадженні виконанні усі необхідні слідчі дії для повного та всебічного розслідування. Також захисник вважав, що тримання під вартою без визначення застави є занадто суворим. Підстав обґрунтовано припускати можливість знищення доказів у справі, які зібрані та зберігаються у сторони обвинувачення, немає. Підозрюваний не має наміру переховуватися від суду, ризик впливу на свідків відсутній, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином у підозрюваного немає можливості, скоювати нові злочини останній не збирається.


Підозрюваний раніше несудимий, до кримінальної чи адмінвідповідальності не притягувався, позитивно характеризується, має постійне місце проживання, роботу, має родину, одружений. Сама лише тяжкість інкримінованого злочину не може бути підставою для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, про що неодноразово вказував у своїх рішеннях Європейський суд з прав людини.


Прокурор та слідчий в судовому засіданні заперечували проти задоволення вказаного клопотання, зазначивши, що чоловік підозрюється у вчиненні тяжких злочинів, тому існують ризики ухилення його від суду, продовження злочинної діяльності, а також впливу на свідків і потерпілих. Прокурор вважав, що інші запобіжні заходи не здатні забезпечити його належної процесуальної поведінки, вказав, що зазначені ризики існували на час обрання запобіжного заходу, що підтверджено ухвалами судів першої та другої інстанцій та не зменшились на даний час. Тому відсутні підстави для зміни запобіжного заходу.


У свою чергу суд задовольнив клопотання адвоката підозрюваного та змінив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на заставу. Розмір застави - 80 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 153 680 гривень.


Відповідна ухвала оскарженню не підлягає.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

1 088
15 серпня 2019 13:24

Мдааа, я в Шоке от нашей Судебной системе.

Желаю, что-бы дети Судей Украины оказались замечены в контенте для взрослых, тогда и сидеть будут в СИЗО Без права залога!

Самые гуманные Суды, это у нас, на Украине.

Ганьба Судьям на Века!!!


14 3
739
1
15 серпня 2019 14:28

за що суддям такі величезні зарплати від держави? Щоб вони отаких ублюдків на волю випускали?


14 1
767
15 серпня 2019 15:16

Вот я всё чаще думаю, зачем нам вообще суды? Они никакой функции не выполняют. Один вред. За мешок картошки дают 5 лет. А за вот такие и более серьезные статьи отпускают.


13 1
181
15 серпня 2019 18:59

какая застава? только кастрация и пожизненое в общей камере


5 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх