Стали відомі подробиці туристичної афери, від якої постраждало майже 30 жителів Полтавщини

13.06.2019, 13:13 Переглядів: 6 046 Коментарів: 1

Турагент брав у полтавців 100% передоплату за закордонний відпочинок, кілька разів переносив дату вильоту, а потім й взагалі зник з майже мільйоном чужих гривень

Вже тиждень правоохоронці розшукують директора туристичного агентства, який видурив у полтавців майже мільйон гривень. Днями у програмі «Надзвичайні новини» вийшов сюжет, у якому розповіли подробиці цієї афери.


Полтавка Лідія запланувала відпочинок на турецькому курорті Мармарис ще рік тому. Вирішила відвідати Туреччину разом з подружкою.


 


Пенсіонерка розповіла, що спочатку турпутівку обирали через інтернет. Шукали дешевший варіант, адже пенсія маленька, на подорож збирали довго.


Тур придбали у фірмі в одному з полтавських торгових центрів. Жінки проплатили весь тур. Про шахрайство й не підозрювали, тому що мали на руках підписаний договір особисто директором.


У переддень вильоту директор турагентства сказав жінці, що подорож відкладається через проблеми. Потім це повторилося знову, і вже під час другого перенесення Лідія запідозрила недобре.


Таким чином чоловік ошукував полтавців протягом року, робив це вибірково. Керівник слідчого відділу Полтавського відділення поліції №1 Олег Кропивка розповів, що перші клієнти у відповідної турфірми з'явилися у 2018 році. Тоді клієнти отримали повноцінні туристичні послуги. Через це поширювалася позитивна реклама, тож до турагента зверталися знайомі і родичі щасливчиків. Омріяного відпочинку та власні гроші не отримали майже 30 полтавців.


 


У середньому від потерпілих отримували від 30 до 50 тисяч гривень. Як показало досудове розслідування, турагент навіть не бронював готельні номери та не купував квитки. Директор турфірми Михайло Тищенко зник з майже мільйоном чужих грошей.

Автор: Євгенія Каблучка Джерело фото: kriminal.ictv.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

181
13 червня 2019 17:20

От що значить Зепрезидент, зразу ж і закінчилося "зубожіння", пенсіонерки потяглися на відпочинок до Туреччини. Це успіх! Наступним кроком має бути скасування субсидій і підвищення тарифів до ринкової вартості! Дочекалися! Кінець епохи бідності!laughing


9 21

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх