Винесли вирок водію, який у червні 2018 на вантажівці на пішоходному переході збив кременчужанку

15.04.2019, 09:52 Переглядів: 3 538

Чоловік має сплатити штраф за кримінальне правопорушення та відшкодувати витрати на стаціонарне лікування потерпілої

10 квітня 2019 року Крюківський районний суд Кременчука виніс вирок чоловіку, який 14 червня 2018 року збив на пішоходному переході жінку.


Згідно з вироком, який є в Єдиному державному реєстрі судових рішень, у день ДТП обвинувачений за кермом автомобіля ГАЗ-САЗ 4509 рухався по вулиці Небесної Сотні з боку вулиці Театральної. Виїхав на регульоване перехрестя з вулицею Першотравневою на «червоний», що забороняє йому рух, та наїхав на жінку, яка переходила проїжджу частину по пішохідному переходу справа на ліво відносно напрямку руху автомобіля. У результаті жінка отримала тілесні ушкодження, які відповідно до висновку судово-медичної експертизи, визначаються як тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості.


Обвинувачений в судовому засіданні повністю визнав свою вину, щиро розкаявся у вчиненому.


Окрім того, обвинуваченому пред'явили цивільний позов про відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілої в сумі 21 тис грн.


У результаті суд визнав водія винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Покарання - штраф у розмірі чотириста неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 6800 грн без позбавлення права керування транспортними засобами. Також суд задовольнив цивільний позов щодо відшкодування коштів на лікування.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх