На Полтавщині затримали організаторку наркобізнесу: припускають, що групу «кришували» поліцейські

6.04.2019, 11:29 Переглядів: 4 615

 

Під час обшуків виявили різні наркотики, зброю та пластид

Днями у Полтаві затримали організаторку та учасників угруповання, які виготовляли, зберігали та розповсюджували наркотики й психотропні речовини. Про це повідомляє ГУ Нацполіції у Полтавській області.


Очолювала групу 51-річна раніше судима полтавка. Їй допомагали чоловіки та жінки: хтось виготовляв наркотики, хтось отримував по пошті прекурсори для наркотиків, інші - продавали готовий товар. Клієнтів наркодилери знаходили серед мешканців Полтави та області.


 


Правоохоронці провели кілька оперативних закупівель. Експертиза підтвердила, що придбана речовина є метамфетаміном.


Після отримання ухвали суду провели 18 обшуків за місцем мешкання учасників злочинної групи, у їхніх автомобілях та за адресами виготовлення і збуту наркотиків. Вилучили чималу кількість речовин у порошкоподібному, рідкому стані, сухому подрібненому рослинного походження, пігулки. Крім того – кошти, електронні ваги, мобільні телефони, чорнові записи, ножі, пістолет системи Наган, споряджений гумовими кулями без документів, а в 43-річного фігуранта ще й пластид.


 


Організаторці та двом її поплічникам - 33-річній жінці та 50-річному чоловіку - вже оголосили підозру за ч.2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. «Власнику» пластиду оголосили підозру за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Усіх чотирьох затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Тривають відповідні заходи по іншим учасникам наркоугруповання.


Як стало зрозуміло із повідомлення, правоохоронці довгий період часу не могли зібрати доказову базу. Тому з’явилися підозри, що група має корумповані зв’язки у лавах правоохоронців, тому дотримується конспірації.


У зв’язку з цим провели обшук і в одному з відділів Полтавського відділу поліції ГУНП у Полтавській області. Встановлюють причетність до злочинної діяльності групи окремих співробітників поліції, з метою притягнення їх до відповідальності.


Автор: Євгенія Каблучка Джерело фото: pl.npu.gov.ua Джерело відео: Youtube: ГУ НП в Полтавській області, mistotvpoltava
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх