У «виборчій піраміді» з впливом Росії фігурує депутат з Полтавщини

22.02.2019, 09:33 Переглядів: 3 461 Коментарів: 6

 

СБУ викрила механізм протиправного впливу Російської Федерації на результати виборів, в ньому фігурує ім’я нардепа від Полтавщини Руслана Богдана

СБУ викрила механізм підкупу виборців та впливу РФ на результати майбутнього волевиявлення під час голосування на виборах Президента України. Про це на брифінгу повідомив заступник Голови Служби Віктор Кононенко.



Для функціонування та реалізації протиправного наміру використовувалась так звана «брудна готівка», отримана незаконним шляхом.


- Особи, залучені до цієї діяльності, із самого початку усвідомлювали її протиправний характер та передбачену законом кримінальну відповідальність за свої дії, - наголосив Віктор Кононенко.


 


Реалізація проекту передбачала формування у виборчих округах так званої «піраміди»: керівник сектору – старший виборчої дільниці – «десятки» – «двадцятки», які повинні забезпечити необхідну кількість голосів на користь конкретного кандидата. СБУ встановила, що основним координатором цієї мережі є один із діючих народних депутатів України.



Керівники так званих «польових штабів», серед яких громадяни РФ, України та іноземці, які тривалий час працювали в Росії, де здійснювали організацію виборчих компаній провладних кандидатів і партій.


- Кошти на підготовку цієї піраміди та звіти про її створення почали надаватися ще до офіційного старту президентської виборчої кампанії, - зазначив заступник Голови СБУ.


Формування «піраміди» продовжилось і після офіційного початку виборчої кампанії у січні 2019 року. Для цього надходили нові транші готівки в іноземній валюті, що конвертувались у гривню та роздавались на місцях. Розмір оплати праці так званих «старших виборчих дільниць», яких скорочено називають «СВД» та членів «десяток» зростав пропорційно до наближення виборів.


Обсяги фінансування мережі в різних регіонах були чітко розраховані відповідно до кількості виборців, розміру округів та чисельності дільничних комісій.


До матеріалів справи також долучено заяву одного із народних депутатів України, до якого зверталися фальсифікатори. Наразі, СБУ спільно з Генеральною прокуратурою та ДБР проводить десятки обшуків в учасників угруповання.


- СБУ буде і надалі вживати всі передбачені чинним законодавством заходи для забезпечення проведення демократичних виборів та забезпечення вільного волевиявлення громадян, блокуючи будь-які спроби держави-агресора втрутитися у внутрішні справи нашої країни, - наголосив заступник Голови СБУ.


Він також закликав громадян України не піддаватися на провокації, не продавати власний голос та не провокувати до цього інших. 


Згідно з опублікованими документами на сайті СБУ фігурує ім’я народного депутата від Полтавської області (фракція «Батьківщина») Руслана Богдана.


  


В документі від грудня 2018 року розписані витрати на «фінансування агітаційної мережі».



 

Автор: Альона Душенко Джерело фото: СБУ Джерело відео: СБУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 6

0
22 лютого 2019 11:21

а что там со сбором данных за ес и нато от графа дякулы? всё чисто? как миллиардный фонд пороха поживает? тоже всё чисто и суденты в гарвард едут? нет - бабки чёрным налом раздают "волонтёрам-дякульщикам", собирающим персональные данные без уплаты налогов... сбу и остальные органы слепые? папик всё подмял?


22 4
0
22 лютого 2019 12:45

Знову йде цькування. Таку фігню і таблиці може будь-хто намалювати. Де конкретні докази?


14 3
513
22 лютого 2019 13:01

пошёл в ход "компромат"

 

и не отважного комика (как лидера пэрэгонів) гнобят по крупному

 

знают поросята , кто им реально конкурент 

 


13 3
0
22 лютого 2019 13:39

...та впливу РФ на результати майбутнього волевиявлення під час голосування на виборах...
                                Это уже паранойа, прости Господи.                                        А чего про порошенковскую #Сетка не написали?


12 4
604
22 лютого 2019 13:49

А почему вы ее называете порошенковской,эту сетку?По ней избирался наш мЭрчик и нардепчик-юрчик.И называть ее нужно по имени человека,ее организовавшего и который до сих пор ее курирует.Собирает на так наз.субботники,инструктирует и финансирует бригадиров,сотников и дасятников.Этот деятель-бывший помощник покойного мэра,сейчас-городской депутат.Фамилию не называю-все равно админ заменит звездочками.


8 3
0
22 лютого 2019 16:22

А почему вы ее называете порошенковской,эту сетку?
                                                                        Потому, что я имею в виду конкретное расследование Светланы Крюковой, а не схему как таковую


4 3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх