Ґвалтівник-рецидивіст з Полтавщини просив жертву не робити аборт

3.02.2019, 09:45 Переглядів: 8 979

 

За словами дівчини її зґвалтували двічі: в лісі та вдома у ґвалтівника, поки за стінкою спала його мама

Після апеляційного суду, 30 січня, 41-річного мешканця села Терешки Полтавського району взяли під варту. Чоловіка підозрюють у зґвалтуванні 18-річної дівчини.Чоловік вийшовши з в'язниці - просидів 17 років за подібні злочини, а вже за кілька тижнів його знову затримали за зґвалтування. 
 


 
Видання Gazeta.ua поспілкувалась з родичами підозрюваного в зґвалтуванні та дівчиною, яку двічі зґвалтував підозрюваний.


Чоловік проживає разом з батьками. Свою вину він не визнає, говорить , що інтим був добровільним. З приводу попередніх двох справ, коли вперше сів у 25 років й за що відсидів 17 років говорить, що частково винний.
 
За словами чоловіка, дівчину він зустрів у тамбурі електрички, яка їхала у Кременчуцькому напрямку. Вона вийшла, попросила цигарку та запитала, де пересісти на потяг до Полтави, він відповів - за Перещепено.
 
- Тоді їхав до брата у Перещепено, щоб запросити до нас на Водохреще. Не доїхав, бо познайомився із дівчиною тією. Ми вийшли на станції Писарівка. Поспілкувалися із годинку. Вона розповіла, де проживає, ким мати працює, що навчається у Полтаві. Потім сіли на електричку у Полтаву. Туди потяг був пустий, а назад повний. Люди їхали із сумками на ринок. Вийшли у Терешках і пішли центральною вулицею з переїзду, як голубята, під ручку. Пробули тут дві години. Якби не мама то пробули б більше", - розповів чоловік та запевнив, що матір влаштувала істерику, бо побачила у ліжку незнайому жінку. На той час очікувала у гості старшого сина із 3-ма онуками.


«Я її попереджав, що не користуюсь запобіжними засобами, презервативами»

Мати підозрюваного в зґвалтуванні розповіла, що її син попередив й сказав що з дівчиною прийдуть випити кави.


- Батько був у спальні, я постійно бігала тут. Включила чайник. Син попросив нарізати сиру, проте я така зла була, що його увесь з'їла сама. Він порізав рулет бісквітний та поклав на стіл біля ліжка. Коли я зайшла до кімнати — побачила бретельки чорні. Обличчя дівчина ховала за ковдру. Я накричала та пригрозила викликати 102, якщо вони не підуть. Дівчина ще сходила до душу і потім вони пішли. Через декілька годин налетіли на будинок поліцейські, як коршуни. Казали, що він її гвалтував у Зінцях. Я на наступний день пішла і весь ліс обійшла. Там такі намети, що не можна пройти з поїзда, - сказала мати підозрюваного.


Рецидивіст каже, що після сексу дівчину провів на автобусну зупинку і відправив у Полтаву. Чому вона звернулася до поліції, пояснити не може а ні мати, а ні сам звинувачений.

 

- Я їй казав, що раніше сидів. За годину спілкування у мене склалося враження, що ми з нею знайомі місяць. Дівчина відкрита. Їй розповідав, що у мене є донька. Зараз вона проживає у Росії. Народилась від цивільного шлюбу у 2001-му році. Також є син від першого шлюбу. Доньку звати, як і дівчину — Валерія. Навіть схожі на обличчя, щоправда донька на 1,5 року молодша.Мене трішки насторожили три уколи на сідницях. Побачив, коли у ліжку лежали. Запитав, чи нічого серйозного нема. За своє здоров'я я впевнений, бо пройшов комісію. Серйозних хвороб не маю. Намагався в тюрмі не пити з однієї кружки з ким попало, - сказав  він.


За день до апеляційного суду чоловікові надали повну справу, де він вичитав контактний номер постраждалої. Зателефонував та представився своїм адвокатом. Дівчина не розуміючи, хто із нею говорить розповіла, що може бути вагітною.

 

- Я її попереджав, що не користуюсь запобіжними засобами, презервативами. Пройшло 10 днів і тест ще не показує. Вчора я їй з Вайберу написав, щоб не робила аборт. Що можу і перед людьми і богом із нею повінчатися. Надалі хочу мати дітей. Можливо, не у такій ситуації, але цю визнав би, - розповів  чоловік.


Попередні строки погоджується, що дали за діло. Свою провину визнає частково. Чоловік  має дружину, розписався жовтня 2017-го року. Тоді знаходився у виправній колонії в Горішніх Планях. Проживав у спеціальному поселенні та працював. З майбутньою дружиною познайомився через інтернет. Вона разом із мамою та 3-ма доньками проживає у селі Красилівка в Броварах.

 

«Сказав, що заріже, якщо буду кричати»

Дівчина розповіла, що їхала з Полтави у Козельщину. У вагоні нікого не було, бо ранок. Чоловік, який сидів за кілька місць від неї часто ходив у тамбур.

 

- Я спілкувалась по телефону із товаришем. Він підійшов та вихопив мобільний із рук. А потім і сумку. Ухопив мене за горло і витяг у тамбур. Я дуже кричала і пищала. Сподівалась, що хтось почує. У тамбурі він мені сказав, що я це даремно зробила.Він мене витяг на зупинці. Взяв за руку і повів. Також сказав, що заріже, якщо я буду кричати, бігти чи навіть щось говорити. Намагалась налагодити розмову - питала його ім'я та куди ми прямуємо. Проте кожного разу, коли відкривала рот, погрожував зарізати. Тиск психологічний був надзвичайно сильний. Я дуже злякалась. Він мене потяг у ліс. Там чимало снігу. Я падала часто. Намагалась відтягти час. Він мене тяг. На галявинці у лісі сказав роздягатися. Це було за зупинкою потяга "Писарівка". Яка саме -  не знаю. – розповіла дівчина.


За словами дівчини, після того як чоловік над нею познущався, він спокійно сів поруч, почав говорити й розпитувати про навчання й батьків.Дівчина пропонувала віддати речі й золоті прикраси, але він відмовився. Сказав, що йому нічого не треба, але вони повинні поїхати потягом разом до Полтави, там пообіцяв відпустити дівчину.


- Коли дійшли до будинку назвав ім'я своє та мами. Сказав заходити, відпочити і сходити у душ. Опісля пообіцяв відпустити. Просила, що вдома можу помитись, обіцяла не писати заяв до поліції, проте даремно. Попередив, що маю грати за його правилами, бо заріже. Приніс кави і закриту пляшку лимонаду. Пила останнє. Опісля заніс рулет бісквітний, порізав його і поклав поруч ніж. Я побачила можливу зброю і почала хникати. У його кімнату немає дверей, а батьки були в сусідній. Він боявся, щоб мати не почула.


Опісля наказав лягати та відпочивати. Я відмовилася. Поліз розстібати штани. Довелось зняти їх. Залишилась у колготках та жакеті. Поклав мене на диван, вкрив і кудись вийшов. За кілька хвилин повернувся. Наказав обернутися до нього боком, ліг поруч і почав приставати. Я намагалася голосніше говорити, щоб його батьки почули. Наказав закрити рота. Я пам'ятала, що ніж поруч із ним. Відбулося знову те, що й у лісі. Послав у душ. Сказав, що не відпустить, доки не схожу. Я трішки обмилась.


Віддав усі мої речі і повів на зупинку. Люди бачили, що я заплакана і макіяж поплив по обличчю. Бачили його. Проте ніяк не відреагували, – повідомила дівчина.


Вдома батьків чоловік зґвалтував дівчину вдруге, а в цей час його батьки знаходилися в сусідній кімнаті. Покинувши будинок дівчина одразу набрала маму. За хвилину до дівчини приїхали патрульні на авто і вона поїхала у відділення.


- Він намагався з вами після цього зв'язатися?

- Учора був дивний дзвінок (авт.: 29 січня). Голос схожий на нього. Невпевнено розмовляв. Представився своїм адвокатом. Засипав питаннями, чи прийду я на апеляційний суд. Питав чи я вагітна. Потім у Viber писав: "Якщо ви завагітніли — не робіть аборт". Також були погрози, що розмістить мої дані в інтернет-мережі.


- Окрім вас комусь ще погрожував?

- Так. Я вже казала, що розмовляла із товаришем, коли у мене вихопили телефон із рук. Олег чув усі крики та мої прохання не чіпати мене. Коли цей чоловік забрав телефон — не вимкнув його, а просто кинув у карман. Ледь чутно було мій голос та його. Олег слухав пів години, що відбувається, поки не відімкнувся "Київстар". Одразу після цього він зателефонував до поліції і сказав, що є підозра на зґвалтування із залякуванням.


О 5:30 до мене два рази телефонували з поліції - невідомий номер. Якраз сиділи у лісі з тим чоловіком. Телефон був у нього в кишені. Запропонував, щоб відповіла. Я побоялась його реакції, якщо почує, що це поліція. Сказала, що не відповідаю на незнайомі дзвінки. Він два рази відбив виклики. Потім вимкнув телефон.


- Як подія вплинула на ваше життя, окрім психологічної травми?

- Я раніше не довіряла людям, а тепер ще більше. Ходжу до психолога. Дивлюсь із підозрою на чоловіків і жінок. Уночі жахаюсь усього. Страшно ходити по вулиці. Хлопець мій мене підтримує. Тепер саму нікуди не відпускає. Батьки підтримують морально.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх