Жінці, яка в Кременчуці в липні минулого року вбила свою сусідку, винесли вирок

30.01.2019, 09:05 Переглядів: 2 754 Коментарів: 1

Обвинуваченій присудили 7 років позбавлення волі

Нагадаймо, у липні у будинку №9 по вулиці Молодіжній трапилося вбивство. Тоді жінка вбила свою сусідку.


17 січня 2019 року колегія суддів Крюківського районного суду міста Кременчука ухвалила вирок. Жінку визнали винуватою у пред’явленому обвинувачені за ч.2 ст.121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження) та призначили покарання у виді позбавлення волі на термін 7 років.


Крім того, як йдеться в матеріалах судового вироку, з обвинуваченої стягнули на користь дочки вбитої суму в розмірі 8 290 грн матеріальної шкоди та 5 000 грн компенсації за моральну шкоду.


Обвинувачена вдарила потерпілу ножем в ліву частину спини на рівні грудної клітини. Згідно з висновком судово-медичної експертизи, жінка заподіяла сусідці колото різане ушкодження задньої поверхні грудної клітини з ушкодженням лівої легені, яке ускладнилося гострою внутрішньою крововтратою. Це спричинило смерть потерпілої.


З показів обвинуваченої стали відомі подробиці злочину. Зокрема у судовому засіданні жінка розповіла, що вони із загиблою проживали по-сусідству, їх кімнати знаходилися одна напроти одної.


11 липня, у день вбивства, між обвинуваченою та потерпілою виникла сварка. Потерпіла звинуватила засуджену в тому, що вона нібито розвела безлад у коридорі, де проживали учасниці конфлікту. Зі слів обвинуваченої, вона не захотіла брати участь у сварці та пішла в свою кімнату. Потім потерпіла зайшла в кімнату до обвинуваченої та штовхнула її.


Засуджена впала на підлогу, вдарившись при цьому спиною та рукою об батарею. Піднявшись з підлоги, обвинувачена штовхнула потерпілу, після чого схопила її за волосся. Між ними почалася бійка: жінки штовхали одна одну, хапаючи за волосся та ображаючи. Як зазначила обвинувачена, у ході бійки з потерпілою вона, відчувши перевагу останньої та побоюючись за своє життя, знаходячись на короткій відстані із потерпілою біля стола, на якому лежав ніж, яким і вдарила останню.


Після у сварку втрутився сусід. Потерпіла вийшла з кімнати обвинуваченої та зайшла до своєї кімнати, де на той час знаходилася її онука. Дівчинка через 3-5 хвилин стала кричати, що її бабусі стало зле. На крик дитини, обвинувачена зайшла до кімнати та побачила, що потерпіла лежить на підлозі непритомна.


Жінка намагалася привести до тями потерпілу та почала надавати їй першу медичну допомогу: робити штучне дихання, непрямий масаж серця, бризкати водою на обличчя. Але ці дії позитивних результатів не принесли, тож жінка попросила сусіда викликати «швидку». Медики приїхали на виклик та констатували смерть.


Свої дії потерпіла виправдала подіями, що сталися з нею у 2013 році. Внаслідок них її колишній співмешканець завдав їй численні тілесні ушкодження, в тому числі одним з яких була черепно-мозкова травма. На думку обвинуваченої, саме внаслідок страху повторного завдання їй тілесних ушкоджень з боку потерпілої та неможливість отримання захисту від інших осіб, оскільки її співмешканець через травму не мав змоги навіть пересуватися без сторонньої допомоги, схопила ніж та нанесла ним один удар. Таких жахливих наслідків обвинувачена не очікувала.


Дочка загиблої розповіла суду, що між її матір'ю та обвинуваченою стосунки були неприязні «з підстав негідної поведінки, зловживання останньою алкогольними напоями та сварки із сусідами».


У той час сусід повідомив, що знає як обвинувачену так і потерпілу, оскільки вони були сусідами, неприязних стосунків між ними не існувало.


Обвинувачена частково визнала свою вину та не згодилася з тим, що її дії були направлені саме на позбавлення життя. Щиро покаялася та активно сприяла розкриттю кримінального правопорушення. Відповідні обставини суд прийняв як пом'якшувальні.


Оскаржити вирок суду можна протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Теги: вбивство
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

0
30 січня 2019 11:42

алкоголизм ! как могла алкоголичка сделать искуственное дыхание, не прямой массаж сердца ?  да она слов таких не знает, не то, что бы делать.  устроить драку перед внучкой и умереть перед внучкой !  это ж явно были все пьянющие, с перегаром, с матами, драка, крики, ребенок в шоке.  пипец..... ну та что можно сказать....алкаши, мочите друг друга пока все не згинете !


2 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх