Серпневі стрілянина та вбивство на полтавському пляжі: чотири підозрюваних – під вартою

7.10.2017, 12:00 Переглядів: 4 716

Серпневі стрілянина та вбивство на полтавському пляжі: чотири підозрюваних – під вартою

Про хід розслідування кривавої сутички повідомила прокуратура Полтавської області

 

У ході досудового розслідування за фактом стрілянини та вбивства на полтавському пляжі чотири особи повідомлені про підозру  у вчиненні злочину. Про це поінформувала заступник начальника управління прокуратури Полтавської області Наталія Лець.

 

Одному з учасників стрілянини повідомили про підозру в закінченому замаху на умисне вбивство з хуліганських мотивів (ч. 2 ст. 15, п. 7 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України). Трьом іншим – у груповому хуліганстві із застосуванням предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень (ч. 4 ст. 296 КК України).

 

 

Нагадаємо, 10 серпня на Полтавщині виникла сварка на пляжі між двома компаніями. Одна із компаній на пляжі відзначала день народження друга. В одного із відпочивальників виник конфлікт з орендарями пляжу - Олександром та Романом Марченками. Йому на підмогу прийшла решта компанії. За деякою інформацією, у них були бити та пістолети.

 

Роман Марченко вистрілив в одного із нападників. Під час пострілу із дробовика він смертельно поранив бійця ММА (змішані єдиноборства) Святослава Пелипенка 1997 р.н., учасника клубу «Branibor Team». Також відомо, що на пляжі були інші спортсмени, які колись займались змішаними єдиноборствами. Дробом була поранена й 7-річна дитина та ще один чоловік. Олександр та Роман Марченки теж отримали травми та опинилися в лікарні. Прямо в лікарні Романа Марченка взяли під варту. 

За інформацією Наталії Лець, процесуальний прокурор підтримав клопотання слідчих поліції про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Октябрський районний суд Полтави задовольнив клопотання щодо двох осіб, а щодо інших обрав запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту. Не погодившись із цими рішеннями, прокуратура звернулася до апеляційного суду області, який задовольнив апеляційні скарги.

Тож наразі усі четверо підозрюваних перебувають під вартою.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх