Загиблому кременчужанину Анатолію Білоусу відкрили меморіальну дошку

25.07.2015, 13:48 Переглядів: 4 791

Загиблому кременчужанину Анатолію Білоусу відкрили меморіальну дошку

Дошку встановили на будинку, де він мешкав

Сьогодні, 25 липня, відкрили меморіальну дошку загиблому в зоні проведення військових дій Анатолію Білоусу. За ініціативи громадськості Молодіжного та друзів, дошку встановили на фасаді будинкув якому жив Анатолій, по вулиці Воїнів-Інтернаціоналістів, 4-А.

На відкриття меморіальної дошки прийшли рідні, друзі, сусіди та представники місцевої влади.

 

Заступник міського голови Віталій Малецький зазначив, що особисто не знав Анатолія, але спілкувався з хлопцями, які його знали. 

 

«Звичайний хлопець, який взяв до рук зброю, щоб захистити кожного з нас. Але ми в силах зробити так, щоб жертви не були даремними, - додав Віталій Малецький. - У цьому дворі є хлопці, які зараз в Мар’янці, в складі 93 бригади під палючим сонцем захищають нас з вами. Необхідно нам зробити так, щоб всі зрозуміли, що тут надійний тил».

 

Відкривали меморіальну дошку друг загиблого Віталій Шамрай та заступник мера Віталій Малецький.

 

«Ми познайомилися з ним на роботі. Він був справедливий, пішов в зону АТО добровольцем. Анатолій завжди говорив, що він не хоче щоб його сім'я yt зазнала того, що зараз переживають на сході України. З Анатолієми ми завжди підтримували зв'язок. Він багато розповідав хорошого і не дуже, але ніколи не вішав ніс, - розповів Віталій Шамрай, та дивлячись на пам’ятну дошку додав. - Дружище, ти завжди будеш в наших серцях».

 

Руслан Зінченко розповів, що знав Анатолія близько 20 років: «Він завжди підставляв плече ближньому. Він назавжди залишиться самим справжнім другом».

 

Нагадаємо, Анатолій Білоус народився 21 березня 1979 року. Дитячі роки та юність провів у рідному Кременчуці. Навчався в школі №30. До призиву в армії працював на КрАЗі. Проходив строкову службу в 93 бригаді аеромобільних військ України. Після армії 10 років працював оператором на тютюновій фабриці.

 

Анатолій був не байдужим до подій в Україні. Прикладом для нього став молодший брат Володимир, який в липні минулого року повернувся додому після чергової ротації. 4 серпня 2014 року Анатолій в складі 92 бригади був направлений до селища Башкирівка Харківської області. У вересні відправився у зону бойових дій будучи кулеметником. А 26 січня 2015 року загинув поблизу селища Старий Айдар (Луганської області).

 

Указом Президента України Петра Порошенка Анатолій Білоус посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Автор: Альона Душенко Фото: Олександр Грінченко
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх