За 6 місяців кременчужани мають знайти сімейного лікаря

5.01.2017, 10:02 Переглядів: 9 797

За 6 місяців кременчужани мають знайти сімейного лікаря

До 1 липня кременчужани мають укласти угоди із сімейним лікарем

У рамках реформування галузі охорони здоров’я України, кременчужани до 1 липня 2017 року мають обрати собі сімейного лікарем і заключити з ним угоду. Про це повідомила заступник міського голови Ольга Усанова.

Відповідно до реформи, кременчужани зможуть обирати сімейного лікаря і педіатра для своїх дітей, а також підписувати угоди, в яких прописані обсяги послуг, гарантованих і оплачених державою.

Якщо пацієнта не задовольнятиме сімейний лікар, він зможе його поміняти. Сімейні лікарі видаватимуть довідки в дитячий садок, школу, басейн тощо.

Прив’язка до місця проживання скасовується.

З 1 липня у Кременчуці відбудеться перехід на договірні умови між пацієнтами та сімейними лікарями, тобто лікарями первинної ланки. Спочатку таке реформування у місті відпрацьовуватиметься у тестовому режимі, а з січня 2018 року укладання угод з сімейними лікарями буде обов’язковим для всіх.

На першому етапі у місті залишаться амбулаторії та сімейні лікарі, до яких зможуть звертатися кременчужани, які ще не уклали угоди з сімейним лікарем. В Міністерстві охорони здоров’я передбачають, що якийсь період часу працю сімейного лікаря оплачуватимуть також відповідно до тієї кількості населення, що проживає у зоні його обслуговування. Тобто територіальне закріплення на якийсь час залишиться. Водночас сімейний лікар зможе приймати і тих пацієнтів, які уклали з ним угоди, і тих, які проживають на території, яку обслуговує медичний заклад, де він працює.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх