Мода в історії: Диктатори стилю. Що перепало моді від відомих постатей в історії

6.04.2007, 19:04 Переглядів: 9 697
Перші особи країн завжди диктували моду: носили речі та робили зачіски, котрі асоціювалися лише з ними. Дуже часто прості люди, дивлячись на свого кумира-політика, копіювали його: одягали такі ж речі, робили подібну зачіску. Траплялося, що смаки відомих людей різних часів іноді співпадали..

Вуса

СТАЛІН
Сталін не носив кепок і жилетів. Говорять, що він був невибагливим до одягу: надавав перевагу кашкету із зіркою та шинелі, військовій формі. Вважав, що саме так повинен одягатися Маршал Радянського Союзу. Ще Йосип Віссаріонович «прославився»  курінням люльки та своїми «легендарними» вусищами, які жодного разу за все своє життя не збривав.

ВАЛЕНТИН СТАСЮК
Пан Стасюк також диктує моду на вуса. Проте його вуса ні в якому разі не можна назвати «сталінськими». Вони більш схожі на «праправуса», що належали запорізьким козакам та гетьману Мазепі.

Вишиванки, капелюхи

МИКИТА ХРУЩОВ
Хрущову приписують революцію у моді на чоловічі головні убори. Він носив капелюхи восени і влітку. У його гардеробі були як звичайні, так і солом’яні екземпляри. Микита Сергійович також полюбляв одягати національну вишиту сорочку. До речі, після його «правління»  вишиванка вийшла з моди надовго, а от капелюха «успадкував» Михайло Горбачов.

МИХАЙЛО ГОРБАЧОВ
Засновник перебудови «відзначився» тим, що відмовлявся носити імпортні речі, підтримував лише вітчизняного виробника.

ВІКТОР ЮЩЕНКО
Модно носити вишиванки стало після приходу до влади Віктора Андрійовича. Президент залюбки одягає українську вишиту сорочку як на свята, так і на «буденні» серйозні засідання. Цей традиційний одяг українців можна побачити і на декому із соратників Президента. Виключно у вишиванках з’являється на публіці і нардеп із фракції БЮТ пан Шкіль. Ще з Ющенком асоціюються краватки та шарфи помаранчевого кольору.

Коса

ЮЛЯ ТИМОШЕНКО
Тимошенко прославилася на увесь світ своєю «моднявою» зачіскою. Уявити її без коси просто неможливо. Заради іміджу їй доводиться носити цей атрибут майже кожного дня, а коли Юля Володимирівна розпускає коси, то звістка про це стає новиною номер один у всіх випусках новин.

ЛЕСЯ УКРАЇНКА
Дехто вважає, що коса леді «Ю» – це не її ноу-хау, а традиційна слов’янська зачіска. Таку ж носила Леся Українка. Проте, якщо придивитися пильніше, то коса відомої письменниці була розташована не навколо голови, а швидше позаду і більше нагадувала кичку, відому як «гулька» у народі.

Наслідувати українську леді почали не лише в Україні, але й за кордоном. Тенденцію підхопили і донесли аж до Голлівудських пагорбів. У 2006 Юлина коса з’явилася на подіумах Мілана та Парижа. Зараз різноманітні варіації кіс ми можемо побачити на головах відомих американських актрис, які часто навіть не чули про «помаранчеву» революцію.

Кепки

ЛЕНІН
Вождь пролетаріату майже на кожному фото чи малюнку зображений у кепці, його улюбленому головному уборі. Щоб бути «ближчими» до свого керівника, соратники Ульянова також носили кепки. Ще одним «модним» ленінським атрибутом вважалася «борідка». Можливо, Ленін таким чином намагався компенсувати лисину на голові. Проте ця «фішка» також стала популярною серед радянської еліти. Жилетка – ще одна «родзинка» Леніна. Його традиційна поза: ноги на ширині плечей, одна рука засунута у кишеню жилета, інша – вказує на «вірну дорогу» «товарищам».

МИКОЛА ГЛУХОВ
Ленінську естафету з кепкою підхопив спочатку мер Москви Лужков, а тепер і наш міський голова Микола Глухов. Його образ без цього головного убору уявити практично неможливо. На вулицях Кременчука нерідко можна зустріти чоловіків, а іноді й жінок у кепках. Проте навряд чи вони так одягаються задля того, щоб скопіювати пана Глухова.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх