Визначили емблему 440-річчя Кременчука

8.08.2011, 12:27 Переглядів: 6 286 Коментарів: -10

Вона має найхарактерніші риси міста: козацьку фортецю, шестерінку та дніпровські хвилі.

Протягом двох місяців мерія Кременчука приймала роботи, темою яких був логотип до святкування 440-річчя міста. 29 липня перший віце-мер Андрій Погрібний на підсумковому засіданні жюрі зазначив, що участь у конкурсі взяла 61 робота. Зокрема, 17 робіт надали з Автозаводського райвиконкому. В них поєднувалися в основному символи району — від КрАЗу до Гонгу Миру.


- В кожній з отриманих робіт ми розглядали необхідні критерії: зображення найхарактернішої риси міста, зазначення ювілейної дати, оригінальність ідеї, простоту оформлення та інше. До участі у конкурсі надійшли роботи з Кременчука, Комсомольська та Пісчаного. Серед учасників і двоє дітей — Олена Кучер та Дмитро Яковлев. Вони своїм дитячим поглядом побачили родзинки міста і відобразили їх у своїх роботах. Там і КрАЗ, і вертоліт, і міст через Дніпро, і вагони, і пам’ятники, - розповів пан Погрібний.


Згодом саме цим двом дітям віддали трете місце, за яке вони отримають по 250 грн.
- Я знайду можливість повісити їх роботи на бігбордах в місті, - зазначив віце-мер.
А ось визначити головного переможця конкурсу жюрі було непросто. Вони мали два фаворита. Це роботи Сергія Брилева та Олександра Манько.
Після огляду та обговорення члени жюрі зазначили, що робота пана Брилева хоч і відповідає необхідним крітеріям, але має дуже багато деталей і вони можуть непродрукуватися на сувенірній продукції.


- Більш чітка і лаконічна емблема у Манько. Тут і річка, і символ машинобудування — шестерінка, і шрифт вдалий, - вважає член жюрі, секретар міськради Василь Івко.
Згодом роботу пана Манько визначили переможною. До Дня міста або ж Дня незалежності, під час загальноміських урочистостей, переможці отримають фінансову винагороду. Нагадаємо, за перше місце — 1000 грн, за друге — 500.


Перший віце-мер каже, що роботи переможців з’являться на бігбордах, однак на футболках, кепках чи інших сувенірах в основному буде зображена робота пана Манька.

 



Ця емблема стане логотипом святкування ювілею міста, який Кременчук відзначатиме наприкінці вересня. Автор роботи каже, що фортеця символізує час створення міста, шестерінка — промислову потужність Кременчука, хвилі — могутність Дніпра, цифри — дату народження міста.

 

30-річний Олександр Манько працює у приватній друкарні дизайнером. Мешкає на Молодіжному. З 2001 року захоплюється комп'ютерною графікою та дизайном.


- Ідея розробити логотип прийшла тоді, коли по FM-радіо почув про оголошення конкурсу з визначення логотипа до 440-річчя міста, – розповів Олександр «Телеграфу». – Потім прочитав про конкурс в інтернеті і став розробляти макет.


Куди він витратить отриману тисячу гривень, переможець ще не визначився.

 

 

Робота Сергія Брилева зайняла друге місце в конкурсі

 

 

Серед учасників конкурсу було і двоє дітей. Логотип від Дмитра Яковлева...

 

Визначили емблему 440-річчя Кременчука

 

та Олени Кучер. Ці роботи віце-мер обіцяє розмістити на бігбордах міста

Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: -10

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх