У Кременчуці шукають дівчат, які врятували чорних лебедят

25.10.2016, 09:36 Переглядів: 8 615

У Кременчуці шукають дівчат, які врятували чорних лебедят

Спасіння двох пернатих від їх старших братів та сестер відбулося ще на початку вересня. Зараз вони живі-здорові, а пан Олександр, який прихистив лебедят у себе, хоче віддячити сміливим дівчатам

До редакції «Телеграфа» звернулося подружжя Ребитви, які прихистили в себе чорних лебедят після їх спасіння від старших лебедів. Як повідомляв «ТелеграфЪ», на початку осені лебеді на озері у Міському саду вивели друге за сезон потомство. За словами Олександра Ребитви, з кладки у сім яєць вижили лише четверо пташенят. Двоє з них лишилися на озері з матір'ю, а інших забрали на лікування.

 

14 вересня близько 5-ї години вечора Олександр прийшов до озера, щоб погодувати качок, яких випустив ще влітку.

 

 

У цей час почався гамір – молоді лебеді з першого виводку почали знущатися з маленьких пташенят, ганяючи їх по всьому озеру.

 

– Бігають школярки біля озера, а я не можу зрозуміти, що трапилося. З будиночка де живуть лебеді вийшло троє пташенят і великі лебеді напали на них. Спочатку одного схопили й почали кидати в гору. Потім вони погнали двох інших малих до берега. Біля огорожі великі почали добивати маленьких. Один з них зачепився за петлю з дроту. Я як міг намагався відігнати палицею лебедів. Попрохав дівчину років десь 15, яка проходила повз, покликати чоловіка у помаранчевій куртці на допомогу, але він не підійшов. Дівчинка перелізла через огорожу й однією рукою взяла пташеня, а іншою відбивалася від лебедя Гриші. Іншого допомогли врятувати дівчата років по 12. Найсміливіша погодилася на мою пропозицію перелізти та дістати пташеня, – розповів Олександр (чоловік вже поважного віку й ходить за допомогою палиці).

 

Два скривавлених комочки Олександр взяв додому та виходив їх.

 

У Кременчуці шукають дівчат, які врятували чорних лебедят

 

- На жаль, через день історія повторилася. Мені розповіли, що дорослі брати продовжили ганятися за маленькими. Цього разу двох лебедят не вдалося врятувати. Мама Маша лише відбила двох, які з того часу не відходили від неї не на крок, ховалися в неї на спині, - додав кременчужанин.

 

У Кременчуці шукають дівчат, які врятували чорних лебедят

 

Зараз двоє пухнастиків разом з Олександром ходять на рибалку та набираються сил. Адже поки лебедята хворіли, їх пір'я втратило можливість відштовхувати воду. Весною подружжя Ребитви планують повернути лебедів до Міського саду.

 

- Хочеться подякувати дівчатам, які проявили сміливість та допомогли врятувати пташенят. У тій ситуації я навіть не запитав як їх звати. Думав побачу на день міста, але не знайшов, - додав Олександр.

 

Якщо ви знаєте інформацію про дівчат, які допомогли врятувати пташенят, просимо відгукнутися за телефоном 067-68-21-625 (Олександр Ребитва), або зателефонуйте до редакції: 79-71-39, (068) 640-44-48, (099) 502-00-36.

 

Пан Олександр звернувся до нас після того, як довго намагався звернутися через інший місцевий ЗМІ.

 

У Кременчуці шукають дівчат, які врятували чорних лебедят

 

P.S. 26 октября девочки нашлись. Всем спасибо, кто помогал их отыскать.

Автор: Альона Душенко Фото: Ростислав Богданов
Теги: лебеди
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх