Пільга чи субсидія: як кременчужанам не промахнутися

10.09.2016, 09:32 Переглядів: 3 794

Пільга чи субсидія: як кременчужанам не промахнутися

З 1 травня цього року громадяни не можуть одночасно отримувати і пільги, і субсидії. Що ж робити, якщо з пільгою ви платите за «комуналку» менше, ніж маючи субсидію?

У відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2016 року № 319 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» з 1 травня цього року громадяни не можуть одночасно отримувати і пільги, і субсидії.

 

 

У разі призначення субсидії, пільги з оплати житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива і скрапленого газу особам, які зареєстровані або фактично проживають у будинку, у період її отримання не нараховуються. Як бути у цій ситуації роз'яснює Управління соціального захисту населення.

 

На питання, що вигідніше – оформляти субсидію чи користуватись пільгою, однозначної відповіді немає. Все залежить від індивідуальних обставин кожного домогосподарства (його складу, розміру отриманих членами домогосподарства доходів, переліку житлово-комунальних послуг, категорії пільг тощо).

 

Але все ж таки радимо звернути увагу на деякі особливості нарахування пільг і субсидій!

 

В залежності від категорії пільга надається конкретній особі та у випадках передбачених законодавством розповсюджується на членів сім’ї.

 

Згідно Бюджетного Кодексу України до членів сім'ї пільговика при наданні пільг належать:

  1. дружина (чоловік), їхні неповнолітні діти (до 18 років);
  2. неодружені повнолітні діти, які визнані інвалідами з дитинства І та ІІ групи або інвалідами І групи;
  3. особа, яка проживає разом з інвалідом війни І групи та доглядає за ним за умови, що інвалід війни не перебуває у шлюбі;
  4. непрацездатні батьки;
  5. особа, яка знаходиться під опікою або піклуванням громадянина, що має право на пільги та проживає разом з ним.

Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива розраховується з урахуванням доходів всіх зареєстрованих членів домогосподарства.

 

Тож порядок дій наступний:
  • для громадян, які отримали житлову субсидію і визначили, що їх обов’язковий платіж за надані житлово-комунальні послуги з урахуванням субсидії є меншим, ніж, якби вони лише отримували пільгу, звертатись до управління соціального захисту населення з питань припинення нарахування пільги не потрібно, оскільки ця процедура відбуватиметься автоматично;
  • для громадян, які отримали житлову субсидію і визначили, що їх обов’язковий платіж за надані житлово-комунальні послуги з урахуванням субсидії є більшим, ніж, якби вони лише отримували пільгу, потрібно звертатись до управління соціального захисту населення з питань припинення нарахування субсидії та з проханням залишити лише пільгу.

 

Отже, що краще обрати пільгу чи субсидію необхідно вирішувати в індивідуальному порядку з урахуванням особливостей кожного домогосподарства.

 

За детальнішою інформацією звертайтеся за телефоном 79-10-24 або за адресою управління: просп. Свободи буд.66, каб. 26,27.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: kordon.com.ua
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх