Історія України очима дитини, шантаж та кохання: що кременчужанам почитати на вихідних

3.09.2016, 11:11 Переглядів: 2 116

Тріумфально завершилося літо, час відпусток, і почався читальний вереснь. Осінь — саме час для читання достойної літератури. Бібліотекар відділу абонемента Центральної міської бібліотеки ім. М. Горького Наталія Манжеліївська підготувала для читачів «Телеграфа» чергову підбірку найцікавіших книжкових новинок. Читайте, воно того варте!

«Зростаємо українцями» - це енциклопедія для допитливих. У ній показані звичаї та вірування українського народу очима дитини – так, ніби маленький читач мандрує крізь віки й спілкується з нашими предками, коли ті самі були дітьми. Яких пісень співали? Який одяг носили? Як і чим гралися?...

Книга вводить дитину в захоплюючий і мудрий світ етнографії. Ми познайомимося з ритуалами і традиціями, якими керуємося і зараз, навіть не підозрюючи, наскільки вони древні. А також дізнаємося багато цікавого про звичаї і побут українського народу, його фольклор та давню історію.

 

Історія України очима дитини, шантаж та кохання: що кременчужанам почитати на вихідних

 

Вузькі львівські вулички, аромат кави та квітів… І ще страшні нерозгадані таємниці минулого, що тісно переплелися з майбутнім. Про все це у новому романі Алли Рогашко «Осіннє Рондо місячної ночі».

ХІХ століття. Вона аристократка, а він не має нічого і змушений тяжкою працею заробляти собі на хліб. Та невже їм не судилося бути разом? Їхні почуття здолають перепони і труднощі, переможуть всі інтриги й заздрощі – і навіть час.

ХХІ століття. Кожної ночі їй сниться таємничий незнайомець. А ранком вона думає – а раптом це доля? І не знає, що понад сто років тому інша дівчина поспішала на таке саме побачення. Душі давно померлих закоханих шукають одне одного, щоб втілитися знову…

 

Історія України очима дитини, шантаж та кохання: що кременчужанам почитати на вихідних

 

Для любителей классического английского детектива, в стиле Агаты Кристи, хотелось бы предложить новый роман Энн Перри«Покойник с площади Бедфорд».

Судья, дипломат, генерал в отставке, банкир, помощник комиссара лондонской полиции…

Интересы этих людей никогда не пересекались. Но все они в один и тот же день получают анонимные письма от одного и того же шантажиста, который грозится рассказать журналистам о неблаговидних поступках, которые они совершили в прошлом. А генерала не просто пугают – на пороге его дома найден труп, зловещее предупреждение о серьезности намерений…

 

 

«Незнакомцы в поезде» - дебютный роман Патриции Хайсмит, изданный еще в 1950 году. Знаменитый Альфред Хичкок сразу же обратил на него внимание – его очень заинтересовал мотив перекрестного убивства, на котором построен сюжет книги.

Итак в поезде встречаются двое – молодой аристократ Гай Хэйнс и весьма загадочный человек по имени Энтони Бруно. Энтони делает Гаю предложение, от котрого тот не смог отказаться. Отныне они, столь не похожие друг на друга люди, связаны самыми сильними узами – преступлением…

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх