Кременчужани відзначили 75-річницю подвигу народних ополченців

9.08.2016, 17:33 Переглядів: 1 615

Кременчужани відзначили 75-річницю подвигу народних ополченців

Поблизу Братської могили ополченців на Гострій Могилі відбувся урочистий захід

9 серпня кременчужани відзначають 75-ту річницю подвигу народних ополченців, які у 1941 році першими вступили в бій з німецько-фашистським загарбником.

 

Із нагоди цієї події поблизу Братської могили ополченців на Гострій Могилі відбувся урочистий захід, повідомляє прес-служба мерії.

 

Вшанувати пам'ять загиблих зібралися представники міської влади, керівники Кременчуцької районної ради, ветерани Другої Світової війни, нащадки кременчуцьких ополченців, трудові колективи Кременчука та пересічні містяни. На знак вічної пам’яті до обеліска на Гострій могилі вони поклали живі квіти.

 

Історична довідка:
За словами історика-краєзнавця В’ячеслава Івушкіна, історія героїчної битви за правобережжя Кременчука свідчить про те, що дві третини воїнів Кременчуцької дивізії полягло в околицях Крюкова та під час вуличних боїв у місті. Ціною великих втрат, ополченці не тільки змогли зупи­нити ворога, а й перейти у наступ та відкинути противника до с. Онуф­ріївка та ст. Павлиш. Під час цього бою бійці знищили до 300 гітле­рівців і підбили 4 танки, захопили 2 танкових та 6 ручних кулеметів, 1 міномет, засоби зв’язку. Вранці 9 серпня наступ німецьких частин було поновлено. У бій пішла мотопіхота, танки, бронемашини; також ворог супроводжував свій наступ мінометним вогнем та авіацією. Під шквальним вогнем противника ополченці змушені були відступити.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: Прес-служба виконкому Кременчуцької міської ради
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх