На Полтавщині хочуть побудувати гірськолижний курорт, як в Італії

9.08.2016, 14:10 Переглядів: 3 287

На Полтавщині хочуть побудувати гірськолижний курорт, як в Італії

Новий центр лижних покатушок – Демидівка Решетилівського району

У найближчому майбутньому на Полтавщині, в селі Демидівка Решетилівського району, планують побудувати гірськолижний курорт, повідомляє прес-служба Полтавської облдержадміністрації.

 

Будівництво буде проводитися в декілька етапів та триватиме не один рік. Будувати планують за досвідом Південного Тіроля (автономна провінція в Італії). Там знаходиться один із найкращих гірськолижних курортів світу.

 

На Полтавщині хочуть побудувати гірськолижний курорт, як в Італії

 

— Тут хочеться зробити в рази краще, ніж в Сорочиному Яру, де кошти інвестують в один сезон, − повідомив представник інвесторів Антон Фалтинський, директор приватного підприємства Poltava-Ski. – Це катастрофа для рекреаційного комплексу, там старенькі канатні дороги. Цей комплекс уже може бути музеєм під відкритим небом. Хочеться, щоб тут все було сучасним. Але для цього необхідні додаткові інвестиції.

 

За ідеєю, в групу інвесторів може ввійти місцева та обласна громади. Саме таким чином в Південному Тіролі з’явилися перші гірськолижні комплекси. А зараз туди приїжджають зі всього світу. Інвестор має розуміти, що після вкладання в комплекс коштів, для того, щоб отримати прибуток, має пройти не один рік. По розрахунку інвестиційної кампанії, час окупності такого повномасштабного проекту не менше 10 років.

 

На Полтавщині хочуть побудувати гірськолижний курорт, як в Італії

 

На Полтавщині хочуть побудувати гірськолижний курорт, як в Італії

 

— Органи місцевого самоврядування, мешканці Решетилівки, ми, представники обласної влади, розуміємо, що це робити потрібно, − зазначив перший заступник голови Полтавської ОДА Андрій Пісоцький. – Це робочі місця, додаткові кошти до бюджету, розвиток нашої туристичної інфраструктури та багато інших плюсів для нашої області. Кожен учасник цього процесу має виконувати свої функції, обласна влада має створювати комфорті умови для інвесторів та залучення додаткових коштів. Ми готові долучатись до цієї роботи та допомагати інвесторам.

 

Вадим Човпило, в.о. начальника Держгеокадастру у Полтавській області говорить, що все це можливо, але потрібно усе відпрацювати та створити план, в якому буде зазначено, яка земля, кому належить та спільно з ними працювати для реалізації цього проекту.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: ru.hellomagazine.com, adm-pl.gov.ua
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх