В пам'ять про кременчуцького-коваля Дмитра Назаренка викують годинник з мечем

8.08.2016, 14:25 Переглядів: 2 656

В пам'ять про кременчуцького-коваля Дмитра Назаренка викують годинник з мечем

Український ковальський фестиваль ножових майстрів відбудеться у Миргороді

20 серпня у Миргороді на фестивалі ковалів "Миргород - місто сонячних годинників" викують годинник в пам'ять загиблого в АТО коваля Дмитра Назаренка з Кременчука. За словами кременчуцького коваля Олександра Шкурапета фестиваль ковалів "Миргород - місто сонячних годинників" заснував у 2013 році відомий український коваль з Миргорода Петро Федоряка. 

 

 

На фото Петро Федоряк

У 2014 році Петро Федоряка у складі 25-ї окремої повітряно-десантної бригади загинув при спробі взяти штурмом місто Шахтарськ. За словами дружини Валентини, разом із залишками роти Петро Федоряк намагався вирватися на трьох БМД з Шахтарська, який зайняв російський «Оплот», що складалася з добре підготовлених спецназівців. В цей час з міського парку їм напереріз виїхав танк. Снаряд потрапив в машину, в якій знаходився Петро. Він і ще шестеро його бойових побратимів загинули миттєво.

 

Як пише “Книга пам'яті” зі слів дружини: “Найскладніше було приховувати правду від свекрухи. Вона весь час питала, чому Петя не дзвонить. Уявіть, чого мені коштувало відповідати спокійним голосом, що в тому районі, де він знаходиться, немає мобільного зв'язку. Але все ж хтось в селі проговорився. У мами Петра різко підскочив тиск, а через три дні вона померла. Вийшло, що і син не поховав матір, і мати не поховала сина”.

 

- У 2015 році прийняли рішення продовжити цей фестиваль в пам'ять і в славу загиблого Петра і ковалів, які загинули на цій війні. Всього їх шестеро. Кожен рік годинник буде куватись на честь одного з них. Цього року ми куємо годинник в пам'ять загиблого коваля, кременчужанина Дмитра Назаренко. Проект годинника доручили розробити кременчуцьким ковалям, тобто нам, - зазначив Олександр Шкурапет.

 

В пам'ять про кременчуцького-коваля Дмитра Назаренка викують годинник з мечем

Проект сонячного годинника

 

Про Героя з Кременчука Дмитра Назаренка

 

 

Сержант міліції, кінолог Дмитро Назаренко служив у батальйоні патрульної служби міліції особливого призначення "Миротворець" ГУМВС України в Київській області. Загинув 29 серпня 2014 р. під час виходу з Іловайського котла так званим "Зеленим коридором" на дорозі поміж с. Новокатеринівка та с. Горбатенко.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Проекти Олександра Шкурапета
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх