Чому кременчужанам не вдалося вибороти олімпійську ліцензію з дзюдо

6.08.2016, 15:00 Переглядів: 2 900

Чому кременчужанам не вдалося вибороти олімпійську ліцензію з дзюдо

Спортсмени та керівництво СК “Легіон” провели прес-конференцію, на якій відповіли на питання журналістів

3 серпня у Кременчуці відбулася зустріч з вихованцями СК «Легіон» Єлизаветою Каланіною та Каро Марандяном. Дзюдоїсти минулого місяця повернулися з нагородами з міжнародних змагань.

 

 

Нагадаємо, в Угорщині на Кубку Європи Каро Марандян, у ваговій категорії до 66 кг здобув бронзову медаль. А у Словаччині кременчужанка Єлизавета Каланіна, у ваговій категорії + 78 кг завоювала срібну медаль.

 

Каро Марандян розповів, що не вперше зустрічається з молдовським суперником.

 

- З молдовським суперником боровся не вперше. Трохи не вистачило спритності, може не правильно налаштувався. Після сутички проаналізував свої помилки. Десь трохи недоробив, а потім на тренуваннях відпрацьовувал помилки. Фізично був готовий до чемпіонату, психологічно не розрахував, - визнав свої помилки Каро Марандян.

 

Перший заступник міського голови Володимир Пелипенко зазначив, що сам займався дзюдо до 11 класу.

 

- Не з чуток знаю, яка конкуренція у ваговій категорії 66 кг. Ці нагороди не отримані, а заслужені. Нашими спортсменами місто зобов'язане пишатися. Це приклад до якого необхідно прагнути. Хочу побажати спортсменам не втрачати надію на успіх та золоті нагороди, - додав Володимир Пелипенко.

 

За словами тренера Василя Волошина потенційними спортсменами на олімпійську ліцензію були Віталій Попович та Ліза Каланіна.

 

- Віталій Попович вибув на 2 роки через травму ліктя. Проходив складну реабілітацію, поставили пластину. З вересня Віталій розпочне підготовку до чемпіонату, - зазначив тренер. - Ліза Каланіна молода спортсменка, її суперники старші на 5-6 років. Відбір на Олімпіаду розпочався ще 2 роки назад. Ми не мали змоги покинути змагання юніорів і змагатися за олімпійський відбір. Нам за 7 місяців не вдалося наздогнати спортсменів, які набрали очки за 1,5 роки. Потенціал у Лізи великий, вона в особистих зустрічах перемагає спортсменів, які отримали олімпійську ліцензію. Плани на Олімпіаду 2020 найсерйозніші.

 

Єлизавета Каланіна розповіла, що на змаганнях отримала травму.

 

- Звичайно засмутилася, що не вдалося отримати олімпійську ліцензію, але через місяць стартує новий цикл відбору на Олімпійські ігри. У кінці серпня поїду на Кубок Європи.

 

Почесний президент клубу «Легіон» Володимир Матицин підсумував, що чим більше будемо залучати молодь до спорту, тим краще.

 

- У наших спортсменів велика перспектива. Хотілося олімпійські ліцензій, але хотіти не шкідливо. У ваговій категорії Лізи дуже важко було взяти олімпійську ліцензію. Наприклад, у ваговій категорії Каро (66 кг) 50 претендентів, які хочуть стати чемпіонами, - зазначив Володимир Матицин.  

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Прес-служба Кременчуцької міської ради
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх