«Я ніколи не хотів бути художником», - Володимир Маньков на відкритті персональної виставки

3.08.2016, 18:00 Переглядів: 3 273

«Я ніколи не хотів бути художником», - Володимир Маньков на відкритті персональної виставки

У ювілейній виставці художника представлені не тільки його авторські роботи, але і фотороботи його 18-річної онуки

3 серпня у Кременчуцькій художній галереї творча сім'я Манькових — художник Володимир та його онучка-фотограф Дарина, продемонстрували кременчужанам акварельну Австралію та застиглу на фото Грецію.

 

Сьогодні, до 70-річчя з Дня народження художника та святкування 25-ї річниці Дня Незалежності України, Володимир Маньков відкрив власну персональну виставку робіт, на якій, поруч із багаторічним доробком члена Національної Спілки художників України знайшлося місце фотороботам його онучки.

 

На ювілейній виставці зібрані роботи автора від початку його творчої кар'єри і до сьогодення. Із 60 картин, представлених в експозиції, 15 — написані за останній рік.

 

- Я намагався підібрати роботи таким чином, щоб прослідковувався мій розвиток, - розповів нам ювіляр.

 

До уваги відвідувачів виставки представлено роботи виконані в різних техніках: живопис, акварель, графіка, авторська техніка.

 

- Я людина широкого кола інтересів, у мене багато робіт, виконаних у найрізноманітніших техніках. Я не зациклююсь на них. Якщо техніка мені сподобалась, то я роблю 2, максимум 5 робіт, і переключаюсь на іншу. І так само теми... З останнього — моє знайомство з Австралією. Я ніколи аквареллю не писав, а тут побачив пустельну Австралію, а її по іншому не намалюєш.

 

Крім австралійських пейзажів у доробку художника багато портретів. У експозиції представлені портрети дружини Володимира, його доньки, сина, онуків.

 

- Портhет можна робити з натури або з фото, але важливо розуміти, що якщо ти людину не знаєш, то портрет у тебе ніколи не вдасться. Тому я пишу портрети моїх родичів і друзів - людей, яких я добре знаю.

 

Це далеко не перша персональна виставка художника. Тільки у Кременчуці він виставляється уже вп'яте. Його роботи зберігаються в музейних і приватних колекціях України, Італії, Австралії, Польщі, Литви, міжнародному центрі екслібрису в Бельгії.

 

- Я надіюсь, що по сьогоднішній виставці всі зрозуміють, що не тільки був такий художник у Кременчуці, але він і досі є.

 

Відкриваючи виставку пан Володимир зізнався, що у обраній професії знайшов щастя.

 

- Я малював з самого дитинства, скільки себе пам'ятаю. Але я ніколи не хотів бути художником. Спочатку я мріяв бути моряком, а потім — мати хоч якусь професію, щоб себе забезпечувати. А потім все перевернулось і я став художником. І тоді я зрозумів, що це ідеальна для мене професія.

 

Прикрасою виставки стало сусідство робіт іменитого художника з яскравими фотографіями, зробленими Дашею. У свої 18 років вона вже досягла помітних висот у фотографії.

 

- Вона виграла не один всеукраїнський конкурс для молодих фотографів. Устигла з'їздити відпочити в “Артек”, у якості переможиці, - з неприхованою гордістю говорить Володимир.

 

У минулому році молода фотохудожниця вступила до КрНУ на факультет “графічного дизайну”.

 

- Дідусь на мій вибір вплинув, мабуть, генетично, - зізналася Даша. - Але стати художником я обрала сама. Я почала фотографувати три роки тому, і тоді я зрозуміла, що це моє призвання.

 

Експозицію можна буде подивитися до 24 серпня. Галерея знаходиться за адресою вул. Коцюбинського, 4 і працює з 10:00 до 16:30, окрім п’ятниці та суботи.

Автор: Руслана Горгола Фото: Ростислав Богданов
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх