На Полтавщині чоловік помер від правця

5.07.2016, 13:40 Переглядів: 6 251

Випадок зареєстрований у Великобагачанському районі

У Великобагачанському районі чоловік після травми цвяхом помер від правця. За інформацією медиків, чоловік не звертався за медичною допомогою.

 

Правець - одна із найтяжчих інфекційних хвороб. Захворювання характеризується ураженням нервової системи з розвитком судом скелетної мускулатури, які призводять до асфіксії та смерті.

 

Збудник здатний до спороутворення, розмножується без доступу повітря та створює токсин. У ґрунті, висушених випорожненнях, на предметах, захищених від сонячних променів, вони залишаються життєздатними навіть десятки років.

 

Зараження людини здійснюється при пораненнях, опіках, відмороженнях. Здебільшого хвороба виникає після травм із забрудненням рани ґрунтом. Безпосередньо від хворої людини або тварини правець не передається. Правець можна уникнути, проводячи профілактичні щеплення, які створюють в організмі людини штучний імунітет.

 

У Кременчуці відсутній препарат для активно-пасивної профілактики правцю. Як повідомляє лікар-епідеміолог Лариса Коровіна, планові профілактичні щеплення не проводяться протягом декількох років у зв'язку з відсутністю препаратів для щеплень.

 

- Тривалий час не працював Харківський завод «Біолік», який спеціалізується на виготовленні препаратів для щеплень з дифтерійно-правцевим компонентом. На даний час АКДП, АДП-М, АДП – анатоксини згадане підприємство виробляє, препарати в наявності, але тільки в аптечній мережі, - зазначила Лариса Коровіна.

 

Лікарі закликають не відмовлятися від проведення профілактичних щеплень починаючи з дитинства. Дорослим порадили провести всі необхідні щеплення проти правцю за віком, придбавши препарати для щеплень в аптечній мережі. Для цього необхідно звернутися до сімейного лікаря та отримати рецепт і всі необхідні роз'яснення щодо транспортування препарату.

 

У випадку отримання травми негайно зверніться до травматологічних пунктів дитячої лікарні та 3-ї міської лікарні, які працюють цілодобово.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх