«На 100% склад міняти не можна», - тренер збірної України Михайло Фоменко

21.06.2016, 08:24 Переглядів: 2 480

«На 100% склад міняти не можна», - тренер збірної України Михайло Фоменко

У збірної України перед від'їздом із Франції залишилася ще одна справа - справа честі

21 червня о 19.00 футбольна збірна України зіграє останній матч на Євро-2016. Пряму трансляцію можна подивитися у Кременчуці на площі Незалежності або на телеканалі «Україна».

 

Поразки від збірної Німеччини та Північної Ірландії не залишила жодного шансу Україні пробратися далі, навіть з третього місця. Збірна України першою з-поміж усіх 24-х команд вилетіла із Євро-2016. Підопічні Михайла Фоменка втратили шанси на вихід із групи вже на шостий день турніру. 

 

 

Але у збірної України перед від'їздом із Франції залишилася ще одна справа - справа честі. Втрачати підопічним Михайла Фоменка нічого. У матчі з поляками на поле можна випустити гравців, які так і не змогли зіграти у Франції. Хоча поляки гарантували собі місце у плей-офф, але в українців є досвід очних зустрічей.

 

Україна 7 разів зустрічалася поляками. «Жовто-сині» здобули три перемоги, дві нічиї дві поразки:

15.07.1998 Україна – Польща  1:2 Товариська зустріч

02.09.2000 Україна – Польща  1:3 Відбір до ЧС-2002

06.10.2001 Польща – Україна  1:1 Відбір до ЧС-2002

20.08.2008 Україна – Польща  1:0 Товариська зустріч

04.09.2010 Польща – Україна  1:1 Товариська зустріч

22.03.2013 Польща – Україна  1:3 Відбір до ЧС-2014

11.10.2013 Україна – Польща  1:0 Відбір до ЧС-2014

 

Тим паче Михайло Фоменко проведе заключний матч на посаді головного тренера збірної України. За словами журналіста Футбол 1 та Футбол 2 Ігоря Бурбаса, наставник збірної України повідомив гравцям, що після Євро залишить збірну. За його інформацією, Фоменко сказав, що у нього в цій збірній залишився останній матч, тому його потрібно провести гідно. Ім'я нового тренера збірної поки залишається невідомим.

 

Головний тренер національної збірної команди України Михайло Фоменко поділився думками щодо заключного матчу чемпіонату Європи 2016 року із командою Польщі.

 

- Як будете налаштовувати команду психологічно на завтрашній матч? Адже він не має турнірного значення ...

 

- Якби це був аматорський турнір, то тоді хлопці грали так, як хотіли б. Але це рівень професійний, так що вони зобов'язані будуть виконувати поставлені перед ними завдання.

 

Після цих двох матчів, особливо, після поєдинку з Північною Ірландією, українські журналісти дуже сильно впливали на психологію хлопців. Після цього, думаю, футболісти зробили правильні висновки і завтра будуть виглядати гідно.

 

- Ви вже визначилися зі своїм майбутнім? Чи правда, що ви вже попрощалися з командою, і завтрашній матч - останній для вас в якості наставника збірної України?

 

- Попрощатися у нас ще буде час - після матчу з Польщею. Після всіх неприємних подій, які з нами відбувалися на Євро-2016, потрібно буде час на переосмислення того, що сталося. А вже потім будемо приймати якесь рішення.

 

А поки на нас чекає гра з класним суперником. Хлопці це розуміють і налаштовуються відповідним чином. Думаю, претензій до них по їх виконанню обов'язків завтра не буде.

 

- Завтра у збірної України - останній матч на Євро-2016. Що можете сказати про формат цього турніру? 24 команди-учасниці - краще, ніж 16?

 

- Для вболівальників це, звичайно, краще: чим більше команд, тим більше вболівальників задоволені цим. Для футболістів ж це дуже велике навантаження. Але раз ми граємо для вболівальників, то повинні бути раді такому формату. Та й потім, видно, що рівень всіх команд, які беруть участь в Євро-2016, непоганий.

 

- Ви очікували від своєї команди виходу в плей-офф. Чому не змогли вирішити це завдання? Що трапилося з командою?

 

- Я вже відповідав на це питання. Тоді я сказав, що футбол в Україні є частиною життя, а не її винятком. У нас зараз непроста ситуація в країні. Само собою, це відбивається на футболі, на рівні чемпіонату України. Це ланцюгова реакція, яка привела до того, що нам не вдалося вирішити задання виходу з групи. Просимо наших уболівальників вибачити нас за це. Сподіваюся, що в подальшій своїй роботі ми покращимо відносини між збірною України та вболівальниками.

 

- Що можете сказати про стартовий склад на завтрашній матч? Чи можна очікувати, що проти Польщі зіграють ті футболісти, які не брали участь в поєдинках з Німеччиною і Північною Ірландією?

 

- На 100% складу міняти не можна. Але деякі заміни в ньому на завтрашній матч ми плануємо зробити.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх