Сертифікати ЗНО будуть дійсними не менше двох років

13.05.2016, 08:59 Переглядів: 2 200

Сертифікати ЗНО будуть дійсними не менше двох років

Ті, хто пройде ЗНО цього року, зможуть скористатися своїми сертифікатами у вступній кампанії 2017-го

Сертифікати ЗНО з 2016 року будуть діяти не менше 2 років, про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України. 

 

 

За словами Міністра Лілії Гриневич, кількарічний термін дії сертифікату – це європейська практика. Вона пояснила, що 2015-го року в Україні була змінена методика визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання і вже другий рік поспіль запроваджено поріг «склав/не склав», як у міжнародних тестах.

 

«Ця методика показала свою дієвість і цього року буде продовжена. Це означає, що ті, хто пройде ЗНО цього року, зможуть скористатися своїми сертифікатами у вступній кампанії 2017 року», - додала Міністр.

 

 

Вона зазначила, що в останні роки випускникам потрібно було щороку здавати зовнішнє незалежне оцінювання, адже до вищого навчального закладу приймали лише за сертифікатами року вступу.

 

 

«Це було пов’язано з відсутністю методики, яка б дозволяла порівняти сертифікати різних років. Тепер така можливість буде, і сертифікат буде дійсний не менше двох років», - пояснила Лілія Гриневич.

 

Міністр навела приклад того, що результати міжнародних тестів TOEFL та IELTS визнаються протягом 2 років, а GMAT – 5 років. «Вважаю це справедливим. Якщо дитина склала ЗНО, ми маємо дати їй вибір: усвідомлено прийняти рішення про вступ або відкласти його на рік».

 

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх