Він любить малювати жовтим...

7.04.2016, 14:23 Переглядів: 3 209

Він любить малювати жовтим...

Картинна галерея Наталії Юзефович запрошує насолодитись творами кременчуцького художника Василя Вакуленка

 

5 квітня в картинній галереї Наталії Юзефович відкрилась персональна виставка творів живопису кременчуцького художника Василя Вакуленка. Більше місяця, до 9 травня, кременчужани зможуть насолоджуватися дивовижними пейзажами і портретами майстра, виконаними в жовтих тонах, що є візитною карткою художника.

 

Виставка охоплює 40 років творчості художника та близько 50 робіт, написаних в техніці олійний живопис, акварель і пастель. Значну частину виставки складають твори - «враження» від подорожей до європейських країн. В експозиції представлений пейзажний і портретний жанр.

 

Для довідки:

Василь Вакуленко народився на Полтавщині в селі Опришки Глобинського району в селянській родині. І ще з раннього дитинства захопився малюванням.

З 1972 р. до 2014 р. працював головним художником Кременчуцького міського Палацу культури. Його роботи експонувалися в 2003 році в Італії (Рим), Німеччині (Мюнхен), а також в Болгарії і Польщі.

 

З метою вивчення творчості художників Західної Європи і мистецтва Сходу, а також життя, культури та побуту народів світу, побував у 20-ти країнах: Австрії, Німеччині, Іспанії, Італії, Англії, Франції, Болгарії, Румунії, Чехословаччині, Угорщині, Югославії, Туреччині, Португалії, Данії, Фінляндії, Норвегії та інших країнах, і звідусіль привозив етюди, замальовки.

 

В 1987 році Василь Вакуленко став лауреатом другого Всесоюзного фестивалю народної творчості.

 

Картини Василя Вакуленко - знаходяться в Полтавському художньому музеї, в Полтавському краєзнавчому музеї, в Кременчуцькому краєзнавчому музеї, а також в приватних колекціях: Бельгії, Німеччини, Польщі, Югославії, Англії, Ізраїлю, Америки, Росії і в інших країнах.

Автор: Руслана Горгола Фото: Ростислав Богданов
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх