Президент баскетбольного клубу “Кремінь” підвів підсумки сезону

5.04.2016, 08:35 Переглядів: 2 207

Президент баскетбольного клубу “Кремінь” підвів підсумки сезону

Віктор Кобзистий розповів про дві баскетбольні ліги та подальший розвиток баскетболу в Кременчуці

Президент баскетбольного клубу “Кремінь” Віктор Кобзистий підсумовував сезон 2015-2016 року та відповів на питання вболівальників в інтерв'ю kremen tv.

 

Про фінансування

 

Від самого початку чемпіонат повинен був бути більшим. Титульний спонсор Energy та “2+2” відмовилися від своїх фінансових зобов'язань. Таким чином виникла заборгованість перед гравцями “Кременя” за лютий та січень. Ліквідувати заборгованість плануємо до кінця весни.

 

За словами Віктора Кобзистого, “Кремінь” планували заявити у лігу Фаворит Спорт, але порадившись зі спонсорами вирішили обрати Суперлігу.

 

Чи буде команда у майбутньому сезоні

 

Зараз робимо все, щоб команда була в майбутньому сезоні. Також формуємо дитячі команди з хлопців 2004-2005 р.н. Хочемо з наступного року заявитися у всеукраїнську юнацьку лігу. Тренери Ігор Піч, Євген Федоров та Олександр Овчаренко набирають команду та розпочнуть виховання нового покоління баскетболістів.

 

Суперліга підпорядковуватиметься ФБУ

 

З наступного сезону всі професійні баскетбольні турніри України будуть напряму підпорядковуватися ФБУ. Не буде жодних “альтернативних” ліг. Команди поділяться на дивізіони “А”, “В” і “С”. “Кремінь” стартує в одному з них.

 

Про спортивний майданчик

 

Нинішній домашній майданчик “Кременя” (ДЮСШ-2) не відповідає вимогам сучасного баскетболу. Були проблеми з вологою підлогою, але до кінця сезону вдалося вирішити проблему. Місту необхідний палац спорту. Зараз зависло питання про виділення землі. Ще при Олегові Бабаєву була виділена земля під палац спорту, в Міському саду, але тепер вона у приватному користуванні. Ми спілкувалися, щоб викупити землю, але ціна завищена. У нас є попередня домовленість з мером Кременчука, якщо не вийде з цією ділянкою, будемо шукати іншу для спорткомплексу.

 

Про “бронзу” чемпіонату

 

Згідно з регламентом Суперліги бронзові медалі мали розіграти у плей-офф між “Кременем” та львівською “Галичиною”. Проте на сайті Суперліги з’явилося повідомлення про те, що начебто зібрання представників клубів вирішило матч за третє місце не проводити. Інформація з'явилася коли ми догравали матч з “Дніпром”. Ніякого засідання клубів не було, або мене про нього не повідомили. За команду та вболівальників прикро. Розмовляв з директором Суперліги, наводив аргументи, що кількість перемог та очних зустрічей однакова, лише за різницею очків галичани отримали нагороди. Не був дотриманий спортивний принцип. Варто було взагалі обійтися без “бронзи”, або нагородити обидві команди.

 

Чим займаються гравці

 

Гравці роз'їхалися, але продовжують підтримувати форму. Після завершення чемпіонату хотіли дозаявити гравців “Кременя” у ФБУ, але трансферне вікно було закрите. Також закритий трансфер у Європі. З багатьма агентами вели перемовини. Відкритий трансфер був у Грузії та Греції, але так ніхто й не попав. Хотілось, щоб молоді гравці, як Луговцов, Ткачук, Ясиненко, зіграли у Вищий лізі.

 

Не хочеться забігати вперед. Ближче до осені знайдемо вихід з полем, щоб команда могла зіграти. В кінці травня буде засідання ФБУ. Одне з ключових питань - кількість учасників в дивізіонах “А”, “В” та “С” та формула проведення чемпіонату. У червні розпочнуть приймати заявки. Якщо не вийде у Суперлізі, то розпочнемо з Вищої ліги дивізіону “В”.

 

Дякую вболівальникам за підтримку. Ми постараємося зберегти команду в елітному дивізіоні.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх