500 тисяч гривень на стипендії спортсменам виділили з Полтавського обласного бюджету

3.04.2016, 09:00 Переглядів: 1 811

500 тисяч гривень на стипендії спортсменам виділили з Полтавського обласного бюджету

Спортсмени отримуватимуть по 3000 грн стипендії, а тренери — 1500 грн

500 тисяч гривень - на преміальні стипендії для юних спортсменів та їх тренерів виділятимуть з Полтавського обласного бюджету. Відповідну програму розробили в управлінні сім'ї, молоді і спорту облдержадміністрації.

 

За інформацією начальника управління Олександра Буцького, до цього часу з обласного бюджету матеріальні винагороди отримували лише спортсмени, які посідали призові місця на європейських або міжнародних змаганнях.

 

- За відповідною програмою, тренери отримують по 1500 гривень, їх вихованці - по 3000 гривень. Нова ж програма дасть змогу відзначити спортсменів, які завойовують перемоги на всеукраїнських змаганнях. Нагороди - від 500 до 1500 гривень відповідно. На це, за проектом програми, з обласного бюджету потрібно виділити лише на олімпійські види спорту 500 тисяч гривень, - говорить Олександр Буцький.

 

Голова облдержадміністрації Валерій Головко зазначив, що місцеві органи самоврядування також повинні ухвалити відповідні програми та виділили гроші зі своїх бюджетів на преміювання спортсменів.

 

- Найдорожчою складовою підготовки спортсмена все ще залишаються виїзди на змагання. Міжнародні виступи, подекуди, просто непідйомні для батьків, які несуть більшість витрат на їх організацію. Обласна влада готова допомогти спортсменам, які гідно представляють область на міжнародних і всеукраїнських змаганнях. Але і міські, сільські та селищні ради також мають бути зацікавлені у іміджі своїх громад, а значить і підтримці молодих талантів, - сказав голова обласної ради.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Прес-служба Полтавської обласної ради
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх