Нардепи проти “зеленого змія”: пропонують ввести нові заборони на продаж алкоголю

29.03.2016, 15:01 Переглядів: 2 673

Нардепи проти “зеленого змія”: пропонують ввести нові заборони на продаж алкоголю

"Сухий закон" хочуть поширити на кіоски, автозаправки і стадіони, а ввечері купити спиртне взагалі буде ніде.

Влада занепокоїлася здоров'ям громадян і вирішила, що пити пиво та більш міцні напої після 22.00, а у свята, так і після 18.00, українцям не варто. Такий законопроект зареєстровано Верховною Радою 25 березня.

 

Згідно із запропонованим проектом закону, алкогольну продукцію, в тому числі пиво, зможуть продавати тільки в магазинах і павільйонах, площа яких більша 20 кв.м. і які мають касові апарати. Тобто, купити пляшку пива в кіоску ви більше не зможете. Серед прописаних у законопроекті нововведень є також заборона на реалізацію алкогольних напоїв на АЗС та стадіонах. У разі прийняття змін до закону, вболівальники не зможуть випити пива навіть із пластикової тари, що, поки що дозволено на стадіонах.

 

З настанням темряви пити взагалі не потрібно, вважає автор законопроекту депутат від Блоку Петра Порошенка Олексій Гончаренко. Тому після 22.00 (а у державні свята після 18.00) до 8.00 слабоалкогольні напої, різні вина і міцні напої ніде не будуть продаватися, крім закладів громадського харчування.

 

Варто зазначити, що розміри штрафів за порушення закону пропонують залишити колишніми - 30-100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А це 510-1700 грн. 

 

У пояснювальній записці Олексій Гончаренко аргументує необхідність прийняття закону розгулом пияцтва в Україні. А оскільки більшість злочинів вчиняються у вечірній час, а самі зловмисники, як правило, п'яні, нардеп пропонує обмежити продаж спиртного.

 

МАФи (до них відносяться кіоски) потрапили під заборону оскільки, за спостереженнями автора, найчастіше порушують правила торгівлі, відпускаючи спиртне неповнолітнім.

 

Автор обіцяє, що у разі прийняття проекту вдасться добитися зниження споживання алкоголю, зокрема, неповнолітніми, та зменшення кількості правопорушень.

Ознайомитись із повним текстом законопроекту № 4306 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження додаткових обмежень при реалізації алкогольних напоїв" можна тут.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх