У Кременчуцькій ЗОШ №20 відкрили меморіальну дошку Герою Андрію Покладову

25.03.2016, 16:10 Переглядів: 3 162

У Кременчуцькій ЗОШ №20 відкрили меморіальну дошку Герою Андрію Покладову

Керівництво і учні школи вшанували пам'ять випускника навчального закляду, який загинув на сході, захищаючи незалежність України

Сьогодні, 25 березня, на фасаді загальноосвітньої школи №20 відкрили меморіальну дошку загиблому бійцю АТО, випускнику школи, Андрію Покладову, який служив командиром зенітної батареї 128-ї гірсько-піхотної бригади. Минулого року, 19 лютого, він загинув поблизу Дебальцевого.

 

У Кременчуцькій ЗОШ №20 відкрили меморіальну дошку Герою Андрію Покладову

 

Меморіальну дошку відкрила мама загиблого бійця Анна Маркіянівна.

 

- Андрій закінчив цю школу. У ній він отримав багато грамот і нагород, вчителі його завжди хвалили, – говорить Анна Маркіянівна. - Він був дуже цілеспрямованою і відповідальною людиною, завжди мав тверду життєву позицію. Піти служити в зону АТО його спонукала анексія Криму. Це був його вибір, його героїчний вчинок.

 

Учні ЗОШ №20, однокласники та рідні вшанували пам'ять загиблого бійця хвилиною мовчання. Під пісню "Пливе кача" поклали квіти до меморіальної дошки.

Вшанувати память Андрія також прийшов секретар міської ради Юрій Гриценко, що, за його словами, з власного досвіду знає, як тяжко втрачати бойових побратимів. А директор департаменту праці, соціального захисту населення та питань АТО Володимир Поляков у своєму виступі навів сумні статистичні дані:

 

 - За 10 років афганської війни загинуло 19 кременчуцьких солдатів, за два роки війни в АТО - уже 30 кременчужан, - говорить Володимир Поляков. - Коли мене запитують, за що вони помирають, коли ми тут жируємо, я відповідаю, що вони загинули за мене, в першу чергу, і за вас, оскільки завдяки їм ми живемо.

 

Також він попросив учнів, які зібрались на мітингу, добре вчитись і стати справжніми професіоналами, щоб смерть Андрія не була марною.

 

На відкритті меморіальної дошки однокласниця Андрія Покладова розповіла, що Андрій завжди й усім допомагав: як вчителям, так і своїм товаришам. І подякувала матері загиблого, за гарне виховання сина.

 

Директор ЗОШ №20 Володимир Никифоренко запевнив, що на сайті школи буде розміщено сторінку зі статтями про життя Андрія Покладова та буде опублікований матеріал в одній із полтавських енциклопедій.

 

Нагадаємо, що минулого року меморіальна дошка Андрію Покладову була відкрита на фасаді будинку, у якому виріс боєць — на бульварі Пушкіна, 8.

Автор: Руслана Горгола Фото: Ростислав Богданов
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх