Депутати пропонують створити нове ДАІ

27.03.2016, 11:11 Переглядів: 1 062

Народні обранці пропонують створити нову держструктуру, яка виконуватиме функції сумнозвісної ДАІ.

 

18 березня Верховною Радою зареєстровано законопроект, основною ідеєю якого є створення Національного агентства з питань організації та безпеки дорожнього руху, яке має взяти на себе частину повноважень колишньої ДАІ і зайнятися питаннями вдосконалення законодавства в дорожній сфері.

 

Додатково до цього, документ містить пропозицію про зниження порогу перевищення швидкості, за яку можна штрафувати водіїв з 20 км/год до 5 км/год.

 

Законопроектом № 4275 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо удосконалення системи управління у сфері організації і безпеки дорожнього руху" передбачено зміну існуючих, а також додавання нових статей до законів «Про дорожній рух», «Про екстреної медичної допомоги», «Про автомобільний транспорт», «Про автомобільні дороги», а також до Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 

Згідно із запропонованим проектом, Національне агентство з питань організації та безпеки дорожнього отримає досить широкі повноваження, які охоплять всю державну політику у сфері організації та безпеки дорожнього руху, включаючи участь у розробці державних програм та узгодження вимог до проектування і будівництва доріг. Воно також буде розробляти і погоджувати вимоги до конструкції та технічного стану транспорту, проводити наукові дослідження і навіть формувати власні бази даних, користуючись базами інших держорганів, контролюючих безпеку дорожнього руху.

 

Координуватися Держагентство буде Кабінетом Міністрів. Директора агентства, строком на 5 років, також призначатиме Кабмін за результатами відкритого конкурсу.

 

Документом передбачається, що нове агентство буде координуватися Кабміном через міністра, який реалізує державну політику у сфері транспорту. Директора агентства також буде призначати Кабмін строком на 5 років за результатами відкритого конкурсу. Контролюватиме діяльність нової держструктури спеціальна Наглядова рада, що складатиметься з представників Верховної Ради, МВС, Міністерства охорони здоров'я, Адміністрації президента, а також громадських організацій. Агентство також зможе створити територіальні відділення в областях, районах і містах, а фінансуватиметься з держбюджету.

 

Ознайомитись із повним текстом законопроекту можна тут.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх