Джамала точно поїде на Євробачення

10.03.2016, 10:50 Переглядів: 2 895

Джамала точно поїде на Євробачення

Європейський мовний союз дав добро Джамалі на виконання пісні "1944"

У суперечці щодо пісні Джамали "1944" поставлено крапку - Європейський мовний союз не знайшов в ній політичного підтексту та пропустив на європейский пісенний конкурс. 

 

Ось що з цього приводу Джамала написала у себе на сторінці Facebook: "Європейський мовний союз підтвердив, що не має жодних претензій до пісні Джамали "1944", яка представляє Україну. Організаційна група конкурсу перевірила текст і назву цієї композиції і не знайшла в них порушень правил конкурсу, зокрема будь-яких політичних заяв".

 

Джамала точно поїде на Євробачення 


Нагадаємо, що Джамала 21 лютого перемогла в Національному відборі на Євробачення. 12 травня вона виступить з авторською піснею "1944" на сцені у Стокгольмі.

 

Пісня Джамали "1944" викликала ажіотаж не те що в Європі, а й у всьому світі. Про Джамалу та її історію про депортацію кримських татар писали не тільки євпропейські ЗМІ ("The Guardian", "The Telegraph", "The Daily Mail", "Deutsche Welle"), а й заокеанські - про Джамалу згадали в Нью-Йорк Таймс. Пісню Джамали переспівав також британський вуличний музикант Денні МакЕвойю. 

 

В той час, коли хтось захоплювався, а хтось сварив пісню, тільки в Росії дуже надіялися, що Джамалу не пустять на Євробачення. Наприклад, перший заступник голови комітету Держдуми з інформаційної політики Вадим Дєньгін так прокоментував пісню Джамали: "Дивний вибір. Я впевнений, що там (на відборі - авт. - голоси) накрутили навмисно, щоб зайвий раз вразити Росію. Також він додав, що більшість громадян (України), які не отримують ні зарплат, ні пенсій, дозволити собі дивитися Євробачення не зможуть, тому що, по-перше, у них немає чим платити за електроенергію, по-друге, їм взагалі начхати буде на це Євробачення.

 

Що ж, надії російських політиків не справдилися.

 

По матеріалам РБК, Українська правда. Джерело фото: 112.ua

 

Автор: Евгения Каблучка
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх