«Основна різниця між «шерифом» і нашим «дільничним» в тому, що «шериф» - красивий», - Кульчинський

16.02.2016, 14:00 Переглядів: 4 392

«Основна різниця між «шерифом» і нашим «дільничним» в тому, що «шериф» - красивий», - Кульчинський

Перший в Кременчуцькому районі «Будинок Шерифа» може з’явитися у Пришибі

В селах Кременчуцького району з'являться "Будинки Шерифа". Про функції нових шерифів і перспективу відкриття перших «Будинків Шерифа» в Кременчуцькому районі розповів керівник Кременчуцького районного відділу поліції Микола Кульчинський.

 

- Основна різниця між новим «шерифом» і нашим звичним «дільничним» в тому, що «шериф» красивий, а дільничний - ні. А функції у них залишаться ті самі, - говорить Микола Кульчинський, - Як от слово «губернатор», раніше у нас не було губернаторів, а були голови районної держадміністрації, а тепер ми всі звикли до губернаторів. Так буде і з шерифами.

 

За його словами, поліція зараз тісно співпрацює з головами сільських рад та об’єднаних селищних громад з метою закріплення за кожною з 12 сільських рад одного-двох дільничних і створення так званих «Будинків Шерифа» в селах:

 

- І у нас вже є позитивний досвід, ми зараз тісно контактуємо з Пришибською об’єднаною сільською територіальною громадою, вони обіцяють виділити нашому дільничному «міні-будиночок для шерифа». Може, це буде квартира, або приватний будиночок - ми поки не знаємо. Там чоловік буде мешкати, щоб люди могли звертатись до нього в будь-який час доби. З іншими 11-ма селищними радами ми в стадії діалогу.

 

Про те, що поліція спільно з керівниками районів планують створити для дільничних «Будинки Шерифа» задля уникнення збільшення кількості нападів та убезпечення літніх людей, особливо в сільській місцевості, у січні повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Полтавській області Олег Бех під час прес-конференції.

 

Завдяки таким будинкам правоохоронці, які закріплені за певним населеним пунктом, зможуть жити безпосередньо в ньому. Такий будинок буде поділений на дві зони – житлову і робочу, в ньому буде необхідна техніка для оперативного реагування на виклики і злочини.

 

- Кременчуцький район мав стати пілотним в цьому проекті з «шерифами», але ми, не дочекавшись рішення керівництва самі намагаємося втілити цей проект хоча б в об’єднаних сільських громадах, – розказав журналістам Кульчинський, - Намагаємося на прикладі нашого району показати, що все-таки можна це зробити і працювати ефективно.

 

Найцікавіше, що така ж сама ідея вже була у тодішньої міліції у 2004 році, а в кількох областях такі будинки навіть урочисто відкрили. Наприклад у Чернігівській області та в Рівенській області. Однак за більш ніж десять років ідея масово так і не втілилася.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: 34400.net
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх