Ветерани АТО пропонують вулицю Московську у Кременчуці назвати вулицею Захисників Вітчизни, а Ватутіна - Героїв АТО

9.02.2016, 15:30 Переглядів: 2 359

Військові пропонують перейменувати дві вулиці

Громадська організація “Координаційний центр об'єднань ветеранів”* направила звернення до секретаря Кременчуцької міської ради з проханням перейменувати дві вулиці на честь захисників України.

 

Вулицю Ватутіна пропонують перейменувати на вулицю Героїв АТО. Критеріями у визначенні є:

- за адресою вул. Ватутіна, 54/17 знаходиться ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою, кожен четвертий випускник перебуває у зоні бойових дій;

- за адресою вул. Ватутіна, 25 знаходиться ЗОШ №18, випускники якої також беруть участь в антитерористичній операції. Ветерани вбачають символічність ще й тому, що перші добровольці пішли на захист держави прямо з майдану Незалежності. А народжений Революцією Гідності Герой України Ігор Сердюк навчався саме у ЗОШ№18;

- на вул. 60-річчя Жовтня (паралельна вул. Ватутіна) знаходиться військова частина А1546 Міністерства оборони (107-й Кременчуцький реактивний артилерійський полк).

 

Вулицю Московську пропонують перейменувати у вулицю Захисників Вітчизни. Знаковим вважають, що вулиця братиме початок біля колишньої військової частини А1175 (у народі називали понтонники), в неї вливатимуться вул. Героїв АТО, вул. Солдатська. У результаті вул. Захисників Вітчизни переходитиме у Парк Миру з відомим Гонгом Миру та музеєм військової техніки під відкритим небом. Крім того, на цій вулиці знаходиться ВПУ№7, серед випускників якого є загиблі Герої АТО.

 

Нагадаємо, спеціальна комісія за результатами голосування громади пропонувала залишити назву вулиці Московська без змін. Більшість кременчужан, які брали участь в елктронному голосуванні, також проголосували за залишення старої назви.

 

 

“У будь-якому разі вважаємо, що місто повинно віддати шану захисникам України різних часів, які поклали своє життя за мир на Богом даній нам землі”, - йдеться у зверненні підписаному полковником Володимиром Поляковим.

 

Звернення мають розглянути на засіданні комісії з питань перейменування об'єктів міського підпорядкування.

 

* Повна назва громадської організації “Координаційний центр об'єднань ветеранів, Збройних сил, інвалідів війни, учасників бойових дій, локальних конфліктів і миротворчих місій та волонтерів”

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх