Йшов, впав, розтягнення. Як правильно накласти пов'язку

1.02.2016, 13:32 Переглядів: 6 750

Йшов, впав, розтягнення. Як правильно накласти пов'язку

Цивільний Корпус «Азов Кременчук» проводить серію тренінгів у закритих приміщеннях

31 січня Цивільний Корпус Азов Кременчук провів вишкіл з тактичної медицини. Кременчужани продовжили вивчати накладання різноманітних тиснучих пов’язок.

 

Волонтери Олександр та Роман розповіли, як правильно накладати пов'язки, адже травм зазнають не лише на війні, а й у побуті.

 

- Найбільш уразливими частинами тіла є кисть, лікоть, коліно, стопа та грудна клітина. Травму можна отримати при падінні, забитті чи від опіку. На вулиці ожеледиця і при падінні також можна отримати розтягнення. Щоб зменшити біль та мінімізувати рух ушкодженої частини тіла, необхідно накласти пов'язку до надання медичної допомоги, - розповів Олександр.

 

Інструктори поетапно показували метод накладення пов’язки на собі, а потім слідкували за правильністю роботи присутніх.

 

Пов'язку на голову «Чепец» накладають при пошкодженнях частини голови. Стрічку широкого бинта близько 1 м (держалку) серединою укладають на тім'яну область. Кінці її опускаються вертикально вниз, попереду вушних раковин. Їх у натягнутому режимі тримає потерпілий.

 

Йшов, впав, розтягнення. Як правильно накласти пов'язку

 

Починають пов'язку з циркулярного туру навколо голови поверх держалок. На другому циркулярному турі, дійшовши до однієї держалки, обертають бинт навколо неї і повертають косо вгору на лобову кістку. Роблять своєрідну вісімку покриваючи усю голову. Кінець бинта кріплять до однієї з держалок, які потім пов'язують під підборіддям. 

 

Пов'язку на кисть «Лицарська рукавичка» застосовують у випадках, коли необхідно бинтувати кожен палець окремо, наприклад, при великих опіках, запальних або шкірних захворюваннях кисті.

 

Йшов, впав, розтягнення. Як правильно накласти пов'язку

 

Починають пов'язку з фіксуючим циркулярних турів навколо лучезапястной області, а потім бинт направляють по тильній поверхні до нігтьової фаланзі 5-го пальця лівої руки (на правій руці бинтування починають з 2-го пальця). Спіральними турами закривають його і повертаються по тилу кисті до зап'ястя. Зробивши оборот навколо зап'ястя, переходять по тильній поверхні на 4-й палець. Забинтовують його, а потім по черзі, в тій же послідовності, бинтують 3-й і 2-й пальці. На 1-й палець накладають колосовидну пов'язку. Перехід бинта з пальця на палець здійснюють по тильній поверхні, долонна ж залишається вільною. У закінченому вигляді пов'язка нагадує рукавичку. Важливо, щоб всі тури бинта вели по тильній стороні кисті, долоня повинна бути вільна від бинтів.

 

Фіксуюча пов'язка на ліктьовий суглоб. Накладається на зігнутий під прямим кутом ліктьовий суглоб. Починають бинтування за накладення закріплюють турів на плечі, потім ведуть бинт через ліктьовий згин на передпліччя і роблять 2 кругових туру навколо нього. Потім бинт ведуть через ліктьовий згин на плече і наступний тур накладають на попередній, закривши його на дві третини. Цей порядок бинтування повторюють до тих пір, поки всі тури не зійдуться в ліктьовому згині.

 

Йшов, впав, розтягнення. Як правильно накласти пов'язку

 

В результаті ходи бинта нагадують «вісімку». Восьмиобразні намотування при своєму повторенні кожен раз зміщуються на половину ширини бинта в сторону ліктьового суглоба, поступово тур за туром закривають пошкоджену поверхню. Останні тури бинта накладають циркулярно через ліктьовий суглоб.

 

Йшов, впав, розтягнення. Як правильно накласти пов'язку 

 

Так само накладається пов'язка на колінний суглоб.

 

Восьмиподібна пов'язка на гомілково-стопний суглоб

 

Повязка починається з першого фіксуючого витка над щиколотками. Наступні витки є класичною вісімкою. Пальці та п'ятка залишаються вільними.

 

Йшов, впав, розтягнення. Як правильно накласти пов'язку

 

“Чобіток” - пов'язка на всю стопу

 

Бинт круговими турами закріплюють на гомілці, після чого вкривають бокові поверхні стопи через п'ятку і пальці.

 

Участь у вишколах безкоштовна. Інформація щодо участі за телефоном (097) 910-60-14 або у приватним повідомленням: vk.com/legiondnipro

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх