"Кременчук" переміг лідера чемпіонату донецький "Донбас"

30.01.2016, 11:16 Переглядів: 5 076

"Кременчук" переміг лідера чемпіонату донецький "Донбас"

Кременчуцький хокейник клуб переміг донецький "Донбас"

29 січня відбувся центральний матч 18-го туру чемпіонату України між місцевим «Кременчук» та донецьким «Донбасом». Загалом центральний поєдинок ігрового дня виправдав всі сподівання вболівальників. З першої і до останньої секунди зустрічі глядачі перебували в напрузі.

 

З перших хвилин кременчужани натхнені гучного підтримкою домашніх трибун активніше почали гру, створивши достатню кількість небезпечних моментів біля воріт суперника.

 

Господарі здивували своїм складом. Тренерський штаб помаранчево-білих вирішив перетасувати ігрові ланки, утворивши чотири повноцінних тріо форвардів. Вчасно повернувся до складу господарів форвард Ілля Коренчук, який став найбільш помітною фігурою у складі своєї команди.

 

І хоча білоруському легіонеру Іллі Коренчуку відзначитися самому не вдалося, він став головним двигуном атак господарів льоду. Господарі до середини першого періоду вели в рахунку 2:0, скориставшись помилками воротаря і оборони Донбасу. Відзначилися Севастьян Карпенко та Дмитро Чернишенко. Асистував їм якраз Коренчук.

 

«Донбасу» вдалося відіграти до перерви одну шайбу завдяки точному кидку Євгена Никифорова, але надалі «Кременчук» постійно тримав дистанцію в одну шайбу і домігся заслуженої перемоги 5:3. По дублю оформили Карпенко та Чернишенко, причому останній міг робити хет-трик на останніх хвилинах поєдинку, але не влучив по шайбі після відмінної розрізної передачі Петранговського. Що стосується Карпенко, він знову став автором переможної шайби. Варто відзначити так само три очки Артура Лисака (1+2).

 

Перемога "Кременчука" порадувала не тільки вболівальників команди, а й київський «Дженералз», який завдяки втраті очок «Донбасом» знову повернув собі перше місце в регулярному чемпіонаті. Також кременчуцька команда зіпсувала 55-річний ювілей для головного тренера «Донбасу» Анатолія Степанищева.

 

 

ХК «Кременчук» – «Донбас» – 5:3 (2:1; 2:1; 1:1)

 

Судді: М. Урда, В. Качан, А. Корепанов

 

Кременчук: Шевчук. В. Романенко – Ден. Ісаєнко, Васильєв – Дегтярьов, Сірченко – Жовнір, Кротов – Качмар. Коренчук – Карпенко – Лисак, Підгурський – Чернишенко – Янішевський, Луговий – Костюк – Бойков, Мікулко – Т. Гриценко – Петранговський.

 

Донбас: Царегородцев (крім 58:22 – 58:46). Карп – Вол. Алексюк, Толстушко – Петрухно, Катрич – Горбань, Таран – Ігнатенко. Кочетков – Варламов – Захаров, Бабинець – Буценко – Нікіфоров, Журун – Докшин – Чердак, Свіщев – Ромащенко – Кузьмік.

 

Голи: 1:0. Чернишенко (Янішевський, Коренчук, 9:07), 2:0. Карпенко (Лисак, Коренчук, 13:44 – більш.), 2:1. Нікіфоров (Буценко, Бабинець, 16:44), 3:1. Лисак (В. Романенко, Коренчук, 24:00), 3:2. Докшин (Кочетков, Чердак, 30:37 – більш.), 4:2. Карпенко (В. Романенко, Лисак, 32:10 – більш.), 4:3. Петрухно (Толстушко, Бабинець, 40:40), 5:3. Чернишенко (Янішевський, Підгурський, 53:21)

 

"Кременчук" переміг лідера чемпіонату донецький "Донбас"

 

Після матчу головний тренер «Кременчука» Дмитро Підгурський прокоментував гру:

 

- На льоду була команда. Ми нарешті зібралася в оптимальному складі після хвороб і травм, і зіграли в той хокей, який повинен показувати претендент на медалі.

 

Хлопці виконали майже все із задуманого на гру тренерським штабом, тактично правильно зіграли, билися з першої секунди до фінальної сирени.

 

Ілля Коренчук відновився після перелому руки. Він додав команді швидкість, видно було, що він скучив за хокею. Та й всі хлопці відновлюються і набирають форму після хвороб і травм.

 

Хочу відзначити наших уболівальників - за такої підтримки трибун грається значно краще.

 

Багато часу святкувати перемогу немає, адже вже 1 лютого нам належить зіграти в Харкові непростий поєдинок з «Витязем».

 

"Кременчук" переміг лідера чемпіонату донецький "Донбас"

 

Головний тренер «Донбасу» Анатолій Степанищев розповів чому не вдалося перемогти:

 

- Перше - майданчик. Не пристосувалися до майданчику, а суперник встигав скрізь нас накривати, постійно йшов в контакт. Я попереджав своїх гравців, що буде контакт. Друге - захисники. Оборона зіграла дуже погано. Шість видалень поспіль у другому періоді - це велике навантаження для тих гравців, які обороняються.

 

Ну і скажу, що не у всіх в команді було величезне бажання. Не скажу, що у всіх, але у 20 відсотків гравців не було бажання і завзяття. У хокей так не грають, тут потрібно вигризати шайбу у своїй зоні, а нам всі шайби з п'ятака забивають. Ми щоразу працюємо над цим, але, коли нам просто так під'їжджають і забивають ... Велика претензія до захисників, до нападників - менше. Іноді нападники не віддавали паси, які повинні були, затягували моменти.

 

Але, життя триває, нічого страшного не сталося. Будемо робити висновки. Звичайно, хотілося б бачити іншу картину, але що є, то є.

 

Турнірна таблиця

"Кременчук" переміг лідера чемпіонату донецький "Донбас"

 

Наступний поєдинок «Кременчук» проведе у Харкові 1 лютого проти місцевого «Витязя». Початок гри о 17:45.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: ХК "Кременчук", ХК "Донбас" Джерело відео: kremen tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх