БЛОГЪ: Кожній ялинці та кущу – по комунальному підприємству...

27.01.2016, 10:38 Переглядів: 3 258

... за ОДИН МІЛЬЙОН грн. з кишень кременчужан щорічно, або приклад утримання території пляжу в районі «Ахтамар» як альтернатива створенню нового КП «Парк Миру».

 

БЛОГЪ: Кожній ялинці та кущу – по комунальному підприємству...

Оксана Піддубна, депутат Кременчуцької міської ради (голова фракції "УкрОП")

На пленарне засідання ІІІ-ї сесії Кременчуцької міської ради, яке планується на 02 лютого 2016 року, виноситься питання про створення в Кременчуці ще одного комунального підприємства, яке в проекті має опікуватись одним з улюблених місць для відпочинку кременчужан – Парком Миру.

 

БЛОГЪ: Кожній ялинці та кущу – по комунальному підприємству...

 

ВВАЖАЮ, що дане питання слід зняти з розгляду порядку денного ІІІ-ї сесії Кременчуцької міської ради (скачати документ: KP-Park-Miru_proekt_na-TRETYu-semyyu_02.02.2016.pdf [748,13 Kb] (cкачиваний: 15) ).

 

ПОЯСНЮЮ: вказане комунальне підприємство немає сенсу утворювати, оскільки це додаткові витрати для міського бюджету (планується витрачати на утримання парку та 18 працівників близько 1 млн. грн. на рік).

 

Оскільки впевнена, що адміністратори сумнівного провладного сайту одразу ж намалюють чергову статтю «викривального» характеру про мене, ХОЧУ КОНСТРУКТИВНО обгрунтувати свою думку щодо обслуговування парку Миру.

 

Представники діючої «провладної коаліції» залюбки голосують за питання згідно яких, як правило, нераціонально (наліво й направо) та навіть марнотратно витрачаються бюджетні кошти (та й ресурси громади взагалі) під різноманітні програми (яскравий приклад цього – сумнозвісна програма «Молодь Кременчука», адже більшість передбачених коштів в програмі отримає профіолетовий «Молодіжний парламент»). Вважаю, що представникам провладної більшості (мер, виконком, депутати) у своїй діяльності слід давно взяти за основу правило раціонального використання ресурсів громади (кошти, земля, приміщення).

 

Раціональне використання ресурсів рекомендую впроваджувати через аутсорсинг (коротко: аутсорсинг – залучення зовнішніх ресурсів для вирішення внутрішніх проблем), який спричинить конкуренцію, про яку, до речі, неодноразово згадував віце-мер Дмитро Кравченко в контексті управління рекреаційними територіями. ЗА ПРИКЛАДОМ АУТСОРСИНГУ В КРЕМЕНЧУЦІ НЕ СЛІД ДАЛЕКО ХОДИТИ: яскравим прикладом є частина придніпровського пляжу, за яким доглядають власники «Ахтамару».

 

БЛОГЪ: Кожній ялинці та кущу – по комунальному підприємству...

 

Зверніть увагу на стан «ахтамарівської» частини пляжу та порівняйте її з іншою. Різниця, як то кажуть, не викликає сумнівів.

 

Замість створення нового комунального закладу ПРОПОНУЮ надати в адміністрування кременчуцьким підприємцям територію парку Миру (прибирання, охорона, обслуговування тощо), а навзаєм дозволити розмістити там свої атракціони, тири, каруселі і т.д.

 

Якщо є сумніви, що знайдуться такі підприємці, можу відразу підказати, КОМУ ЗА-ПРОПОНУВАТИ: наприклад, підприємцю Олегу Скогарєву (до речі, Олег - однопартієць голови земельної комісії), який тривалий час займається дитячими атракціонами в нашому місті, а на свята його працівники продають попкорн та солодку вату кременчужанам.

 

Отже, ПРОПОНУЮ дозволити, наприклад, тому ж підприємцю Скогарєву розмістити в парку Миру свої атракціони за умови, що він доглядатиме за територією парку. Переконана, що будь-який комерсант впорається краще за чиновників, да і кошти кременчужан будуть зекономлені.

 

Немає сумнівів в тому, що будь-який підприємець, на відміну від комунального директора, не отримує стабільну зарплату з бюджету, а чиновнику, який сидить на бюджетних коштах, немає сенсу з кимось конкурувати, як цього хоче, або принаймі про це говорить, пан Кравченко.

 

Також НЕМАЄ СУМНІВІВ, що «ахтамарівська» модель аутсорсингу підійде і до парку Миру та дозволить якщо не повністю відмовитись від комунальних підприємств, так точно зекономити чималі суми бюджетних коштів.

 

P.S.: То як, пан Ульянов, підтримаєте свого однопартійця задля економії, а можливо і наповнення, бюджету?

«ТелеграфЪ» предлагает кременчугским политикам и экспертному сообществу выражать на нашем сайте свою точку зрения относительно происходящего в городе, а также близких и далёких перспектив Кременчуга. Используйте нашу площадку для того, чтобы донести кременчужанам свои мысли, объяснить свои поступки и заявления.

 

Условия простые – никакой политической агитации и оскорблений. Все споры – в рамках конструктивной критики.

 

По всем вопросам обращайтесь: 79-71-39, (050) 777-2-777, telegraf.in.ua@gmail.com, ул. Шевченко, 55.

 

Редакция оставляет за собой право не публиковать информацию, которая носит откровенно агитационный, популистский, оскорбительный характер и прямо не относится к городским проблемам и перспективам развития Кременчуга.


Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх