13 осіб померло на Полтавщині від пневмонії

25.01.2016, 12:23 Переглядів: 3 571

Із них - одна особа померла від свинячого грипу

На Полтавщині, станом на 25 січня, померли 13 хворих від бактеріальної пневмонії, що виникла як ускладнення після хвороби. Про це на своїй сторінці у facebook написав голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

 

За його словами, лише в одному випадку під час розтину виявлено висів грипу штаму N1H1. Проте його мають підтвердити ще лабораторні дослідження.

 

- На сьогодні епідеміологічний поріг подолано у 20 з 25 районів Полтавської області. Найскладніша ситуація - в Карлівському районі.

На апаратній нараді директор Департаменту охорони здоров'я Віктор Лисак розповів, що одна з причин ускладнення - несвоєчасне звернення до лікарів. Хворі самотужки намагаються збити високу температуру, самі "лікують" бронхіт - і лише на 5-6 добу викликають "швидку". Непоодинокі випадки й відмови від госпіталізації. Тому, дорогі земляки, у випадку появи високої температури, різкого погіршення самопочуття не займайтеся самолікування, а звертайтеся до лікарів.

 

Голова Полтавської ОДА зауважив, що епідеміологічна ситуація у кожному районі залежить від роботи чи бездіяльності голови РДА. Очільників районів попередили про персональну відповідальність аж до кадрових висновків.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх