"Поки вони набивають шишки, я сивію", - тренер "Кременя" Ігор Чигринов

24.01.2016, 19:06 Переглядів: 4 401

"Поки вони набивають шишки, я сивію", - тренер "Кременя" Ігор Чигринов

Кременчуцький баскетбольний клуб мінімально програв киянам

24 січня баскетбольний клуб «Кремінь» прийняв найтитулованіший клуб України, в активі якого 9 чемпіонських титулів, перемога у чемпіонаті СРСР та вихід до півфіналу Єврокубка. У драматичному протистоянні господарі програли «Будівельнику» з рахунком 80:83. Всього трьох очкового кидка не вистачило «Кременю», щоб перевести гру в овертайм. Нагадаємо, що у першому колі, «Кремінь» на виїзді поступився «Будівельнику» з різницею −14 очок.

 

«Кремінь» у першій грі в новому році переміг запорізьку «Хортицю» у Кубку Суперліги. Команда здорово підсилилася, новачки Роб Вудсон та Олександр Тіщенко швидко увійшли у гру. Після перемоги над «Запоріжжям» та зануренням у крижану воду під час Водохреща «Кремінь» перебував на ігровому підйомі. За підсумками жеребкування у Фіналі чотирьох «Кремінь» зіграє з «Дніпром». 13-14 лютого у дніпропетровському ПС "Шинник" також зіграє пара «Будівельник» – «Говерла».

 

Неймовірну атмосферу, яка була на полі підтримували кременчуцькі вболівальники та шестеро фанатів «Будівельника», які не замовкали не на хвилину.

 

Стартову чверть кияни провели значно активніше, ніж господарі паркету, які, хоч і відкрили рахунок, віддали ініціативу супернику. Втім, повівши +8, «Будівельник» не зумів розвинути успіх. Ярослав Скрипець, котрий із 13 очками став найрезультативнішим гравцем першої половини, та партнери виграли другу десятихвилинку, скоротивши розрив у рахунку (40-46).

 

Завдяки активності екс-гравця «Будівельника» Олекасандра Тіщенка, якого надійно під щитами опікали кияни, «Кремінь» не тільки зрівняв рахунок, а й вийшов вперед на 2 пункти. За десять хвилин бігмен відзначився 10 очками, зокрема й двічі влучивши з-за дуги. Перед четвертою чвертю різниця в рахунку складала +4 на користь «Будівельника», який спромігся подвоїти її (спершу важливий триочковий реалізував Олександр Неруш, потім вдало на добиванні зіграв Павло Крутоус). І хоча боротьба тривала до останніх секунд, команда зі столиці втримала перемогу. За 5 секунд до закінчення гри Ернесто Ткачук міг трьох очковим зрівняти рахунок і перевести гру в овертайм, але він схибив.

 

Найкращими гравцями в складі «Будівельника» стали Павло Крутоус (18 очок + 6 підбирань), Андрій Малиш(13 очок + 7 підбирань), Сергій Горбенко (11 очок) і Владислав Кондратьєв (11 очок).

 

По 18 очок і 7 підбирань у складі «Кременя» на свій рахунок записали Ярослав Скрипець й Олександр Неруш, по 13 очок – Роб Вудсон і Максим Балашов.

 

Відео матчу

 

БК “Кремінь” (Кременчук) – БК “Будівельник” (Київ) 80:83 (16:24, 24:22, 22:20, 18:17)

“Кремінь”: Тіщенко-18, Скрипець-18, Балашов-13, Вудсон-13, Ткачук-6, Ясиненко-6, Луговцов-4, Новіков-2.

“Будівельник”: Крутоус-18, Малиш-13, Горбенко-11, Кондратьєв-11, Луценко-9, Моторчук-7, Зотов-5, Неруш-5, Буцький-4.

 

На післяматчевій прес-конференції головний тренер БК “Кремінь” Ігор Чигринов зазначив, що важко коментувати після таких матчів:

- Була рівна гра протягом усього матчу. Різницю у 30 очок подолали завдяки пресингу. Нам не вистачило мабуть мудрості гравців. У нас гравці молоді, поки вони будуть шишки собі набивати, а мабуть буду більше сивіти. Гра для глядачів була хорошою, але поразка є поразка.

 

Захисник “Кременя” Ернесто Ткачук:

- Дякую вболівальникам за шалену підтримку протягом матчу. Намагались грати агресивно у захисті - 13 перехватів зробили, але програли підбори. Думаю, що через це і програли. На жаль на останніх секундах трьохочковий кинув без траєкторії.

 

 

Головний тренер “Будівельника” Володимир Коваль:

- Видно, що у Кременчуці люблять баскетбол. І керівництво клубу намагається відродити баскетбол на високому рівні. Гра склалася у першій половині гри і за рахунок захисних дій отримали перевагу у 7-10 очок. У третій четверті відбувся невеликий спад, і “Кремінь” вийшов вперед на 2 очки, але ми повернули гру за рахунок захисту.

Команди грають у швидкий баскетбол, люблять швидкі атаки. Тіщенко додав сили під кільцем, тим паче він може забити з периметру. Щодо Роберта Вудсона, думаю, що він не дуже влився в гру, але він себе ще проявить. З “Кременем” завжди важко грати.

 

Форвард “Будівельника” В'ячеслав Моторчук:

- Вболівальники, які приїхали, нас дуже підтримали. Головне перемога.

 

 

 

Турнірна таблиця Суперліги

 

Наступний матч «Кремінь» зіграє з БК «Харків» вдома 29 січня о 17:00.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: БК "Кремінь" Джерело відео: Kremen tv, БК "Кремінь"
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх