У Кременчуці зареєстрований свинячий грип

19.01.2016, 12:44 Переглядів: 8 623

Діагноз офіційно підтвердили

В одного пацієнта з Кременчука офіційно підтверджено діагноз свинячий грип (H1N1). Про це повідомив начальник управління охорони здоров'я Максим Середа.

 

 

Нагадаємо, 18 упаковок “Таміфлю” знаходяться у кременчуцьких лікарнях. За необхідності 5 таких упаковок виділять Кременчуку з Комсомольська.

Свинячий грип - це вірусне гостре респіраторне захворювання. Назву свинячий цей штам вірусу (H1N1) отримав тому, що найбільше схожий за генетичними ознаками до грипу у свиней. Однак доведено, що мутація вірусу відбулася саме після зараження людиною свині і передається цей вірус виключно від людини до людини.

 

Як можна заразитися: повітряно-крапельним шляхом від хворої людини та контактно-побутовим способом, коли використовується спільний посуд, предмети особистої гігієни з хворою людиною.

 

 

Свинячий грип зазвичай лікується легко і без проблем за тиждень вдома, але за умови, що інфікований відразу ж, при перших симптомах звернувся до лікаря, а не займався самолікуванням. Лікарі призначають препарати, які діють тільки протягом перших 48 годин, саме тому так важливо викликати лікаря або звернутися до лікарні, а не піти до крамниці по цибулю та часник.

 

Також, за порадами лікарів, не варто зловживати жарознижувальними препаратами й аспірином. Водночас для того, щоб полегшити стан під час перебігу хвороби, потрібно приймати препарати, які сприяють відхаркуванню та відходженню мокротиння.

 

Якщо через кілька днів такого лікування не настало поліпшення стану хворого, необхідно повторно звернутися до лікаря. Свинячий грип в жодному разі не можна переносити на ногах, це загрожує серйозними ускладненнями, аж до летального результату.


Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх