“Кремінь” поступається “Хортиці” у першому кубковому матчі

10.01.2016, 11:34 Переглядів: 3 272

“Кремінь” поступається “Хортиці” у першому кубковому матчі

Матч-відповідь відбудеться 17 січня у Кременчуці

10 січня баскетболісти “Кременя” розпочали рік з поразки у кубковій грі з запорізькою “Хортицею”.

 

Напередодні гри у складі обох команд з’явилися новачки. “Кремінь” підписав угоду з Олександром Тищенком, який покликаний допомогти кременчужанам закрити проблемну позицію форварда-центрового. Також команду Ігоря Чигринова підсилив американський легіонер Роб Вудсон. Останнім клубом 24-річного захисника був данський “Верлозе”.

 

У складі “Хортиці” відсутність Олексія Адедирана повинен компенсувати колишній гравець “Кременя” Олександр Берхін, який відтепер виступатиме у складі запорізької команди. До речі, саме Олександр став одним із героїв зустрічі між “Хортицею” та “Кременем” у матчі чемпіонату. Тоді у Запоріжжі господарі вели протягом всього поєдинку, але наприкінці гри якраз після трьохочкового влучання від Берхіна гості переломили хід поєдинку і вирвали перемогу – 71:75.

 

На старті гри завдяки двом поспіль дальнім влучанням запоріжці вийшли вперед 8:0. Ситуація змінилася в кращий бік для гостей після виходу новачка “Кременя” Олександра Тищенка. Потужно зігравши під щитами, Тищенко активно допомагав партнерам у нападі, ставши в підсумку найрезультативнішим у складі своєї команди. Завдяки дальному влучанню Балашова під завісу дебютного періоду гостям вдалося виграти стартовий відрізок 23:26. Ще в першій чверті три персональні зауваження заробив основний розігруючий “Кременя” Ернесто Ткачук. Але і без його активної участі підопічні Ігоря Чигринова втримували перевагу в другій 10-хвилинці, протягом якої розігрався Ярослав Скрипець. До великої перерви він заробив 14 очок, а “Кремінь” вів у рахунку 46:49.

 

В середині третьої чверті “Кремінь” втратив Луговцова, який набрав п’ять фолів і залишив майданчик. З огляду на травму Лохманчука, який не приймав участь у грі через травму, це додало проблем нашій команді. Так, в заключній чверті “Хортиця” зуміла вийти вперед на 3 очки за 2 з половиною хвилини до її завершення. За хвилину до сирени перевага господарів склала +8.

 

Гравці запорізького клубу обстрілювали кільце суперника з різних дистанцій, довівши справу до переконливої перемоги 92:79. Експериментальний захист, до якого вдався Ігор Чигринов протягом заключної чверті, призвів до того, що “Кременю” тепер потрібно відігравати різницю “-13” у повторному матчі в Кременчуці.

 

Американського легіонера Роба Вудсона на паркеті у Запоріжжі глядачі так і не побачили. Скоріш за все новачок “Кременя” дебютує у матчі-відповіді.

 

“Хортиця” – “Кремінь” 92:79 (23:26, 23:23, 22:20, 24:10)

 

“Хортиця”: Жук (8 + 11 передач + 6 втрат + 5 перехоплень), Гарбарчук (3), Іванов (20 + 6 підбирань), Сокур (20 + 13 підбирань), Алексейчик (2) – старт; Петренко (5), Бєлла (2), Шашков (13 + 4 втрати), Козанчук (3), Берхін (16 + 5 підбирань + 4 передачі).

Головний тренер: Володимир Полях

 

“Кремінь”: Ткачук (6 + 5 передач), Балашов (7 + 4 перехоплення), Луговцов (5), Скрипець (22 + 7 підбирань), Ясиненко (3) – старт; Хоружий, Зозуля (2), Новіков (7 + 3 перехоплення), Байда (5 + 4 передачі), Тищенко (24 + 13 підбирань).

Головний тренер: Ігор Чигринов

 

Післяматчеві коментарі

 

Відео матчу

 

Матч-відповідь відбудеться у Кременчуці 17 січня о 16.00. Місце проведення - ДЮСШ-2.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: БК "Хортиця" Джерело відео: HTS, БК "Хортиця"
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх